x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Flesariu spune ca softul Biroului Electoral Central e in regula

Flesariu spune ca softul Biroului Electoral Central e in regula

12 Dec 2004   •   00:00

ALEGERI 2004
Vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ionel Flesariu, membru in Biroul Electoral Central (BEC), a declarat sambata ca echipa de experti straini care ar fi trebuit sa-si prezinte concluziile dupa doua zile de verificari ale softului folosit pentru centralizarea datelor din turul I al alegerilor nu s-a prezentat la sediul BEC, informeaza Rompres.
Click pentru a mari imaginea
PE TEREN. APD condusa de Cristian Parvulescu a avut 3.000 de observatori in sectii de votare din 31 de judete
Aceasta inseamna, in opinia reprezentantului AEP, ca expertii, care au venit in Romania acum doua zile la solicitarea Asociatiei Pro Democratia, nu au constatat nici un fel de neregula privind acest soft, precum si in privinta centralizarii rezultatelor alegerilor.

EXPERTI DIN SERBIA. "Din informatiile pe care le detinem, expertii straini sunt pe punctul de a pleca din tara. Tot din informatiile noastre rezulta ca nu a fost gasita absolut nici o problema in legatura cu softul, si tocmai din aceasta cauza ei nu au avut interesul sa se mai prezinte la BEC", a apreciat Ionel Flesariu. La solicitarea APD, in urma cu doua zile, a venit in Romania un grup de experti din Serbia, pentru a verifica acele date care i-au determinat pe unii reprezentanti ai unor formatiuni politice si ai societatii civile sa aprecieze ca in primul tur au existat fraude electorale majore. Concluziile verificarilor ar fi trebuit prezentate la BEC sambata, la ora 12:00. "Singura concluzie este ca nu au existat fraude in turul I", a conchis vicepresedintele AEP

MONITORIZARE. Asociatia Pro Democratia (APD) a monitorizat turul II al alegerilor prezidentiale desfasurat ieri cu aproximativ 3.000 de observatori in 31 de judete (Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Salaj, Suceava, Timis, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea) si in municipiul Bucuresti. Maine, Asociatia Pro Democratia va prezenta raportul monitorizarii, la nivel national, a celui de-al doilea tur al prezidentialelor. Totodata, va fi prezentat raportul expertilor straini care, la solicitarea APD, au verificat procesul de numarare a voturilor si stabilirea rezultatelor la nivel national si la nivelul circumscriptiilor electorale, in urma alegerilor din 28 noiembrie.

×
Subiecte în articol: eveniment