x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Folosiţi-vă dreptul de a vă enerva public!!!

Folosiţi-vă dreptul de a vă enerva public!!!

de Natalia Ardeleanu    |    19 Feb 2012   •   21:00
Folosiţi-vă dreptul de a vă enerva public!!!

Revolta este un sentiment care trebuie ascultat cu mare atentie atunci cand il simti, pentru ca dispare cu tim­pul.

Ea se poate stinge cand nu mai ai motive sa te revolti, dar, de cele mai multe ori, revolta se transforma in resemnare. In Piata Universitatii, timpul pare sa se fi oprit, revolta si indignarea sunt exprimate aici in continuare si lasa o poarta larg deschisa pentru voi, cei care simtiti ca sunteti luati la misto la voi acasa, in tara voastra.

Imaginati-va ca sunteti un martor pasiv la jefuirea unui batranel in autobuz: nu ati schitat nici un gest, inchipuindu-va ca suficienti oameni din autobuz o vor face in locul dumneavoastra si batranelul va fi ok si hotul va fi prins si mustrat. Dar ce sa vezi: nimeni nu face nimic, batranelul este jefuit, iar hotul, inainte sa coboare din autobuz cu prada, mai face si o glumita in legatura cu cat de fraier a fost batranelul!

Numai ca victimele suntem noi, si gluma este pe seama noastra. Jaful trebuie sa inceteze acum, nu in cateva luni sau cand "se va schimba mentalitatea" – proces lent, ce sa-i faci! Mi-e foarte greu sa inteleg de ce ar spune oricine ca oamenii au motive difuze pentru care ies in strada. Pardon? Sa mori de foame este ceva difuz? Romanii sunt condamnati la moarte si la o viata infernala pentru ca au avut ghinionul sa se nasca in Romania, tara de unde fura cine vrea, numai sa fie votat. In timp ce oamenii privesc uluiti, se fura ca in codru. Nici codrul nu va mai exista in curand!

Mi-e foarte teama sa nu fim cuprinsi de o varianta a sindromului Stockholm, sa ne simpatizam hotii si sa le admiram inteligenta si cat de smecheri sunt ei, uitand in mod fatal ca buzunarele din care fura sunt ale noastre.

Sa fim victime pare sa fie foarte confortabil si caldut pentru noi. Poate ca daca facem gestul de a protesta cu voce tare, gestul de a ne revendica ta­ra si a iesi din rolul de sclavi, oa­meni care nu au drepturi, ne vom pier­de identitatea. Poate ca noi, ro­ma­nii, nu vom mai sti cine suntem.

Pana acum aproximativ o luna, implicarea mea in chestiuni politice se rezuma la a ma duce totusi la vot daca ajung vadimi in finala. Dar este prea mult. In ritmul asta nu va mai ramane chiar nimic. Nici oameni! Romania nu este a lor sa si-o imparta cum vor. ROMANIA ESTE A NOASTRA! Iar ei nu sunt romani. Am realizat ca este dreptul meu sa ma enervez, sa ma enervez public! ROMANIA, ENERVEAZA-TE !

×
Subiecte în articol: special