x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Gorj: Spectacol în memoria lui Adrian Păunescu

Gorj: Spectacol în memoria lui Adrian Păunescu

de Gabriela Mladin    |    08 Noi 2010   •   00:00

Zeci de persoane s-au strâns sâmbătă noapte în Piaţa Prefecturii din Gorj pentru a aduce un omagiu poetului Adrian Păunescu. Cu lumânări aprin­se şi lacrimi în ochi, cei prezenţi au cântat şi au recitat operele poetului.

Vocea poetului s-a auzit sâmbătă seară în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu. Zeci de oameni i-au aprins o lumânare sub un panou pe care se afla chipul lui Adrian Păunescu.
Oamenii de cultură din Gorj au ales să-l plângă pe marele poet...
cântând. Câştigătorul Festivalului de folk "Poarta Sărutului" din 2000 a interpretat mai multe melodii, iar Pompiliu Ciolacu junior, care a avut ocazia să cânte în Cenaclul Flacăra, a recitat alături de tatăl său mai multe poezii ale lui Adrian Păunescu.

Iniţiativa a aparţinut autorităţilor şi oamenilor de cultură din Gorj. Directorul Şcolii Populare de Artă, Viorel Gârbaciu, a pus la cale această ultimă despărţire de marele poet. "Ne-am gândit pentru cei care nu pot sta la căpătâiul poetului şi au dorit să aprindă o lumânare lui Adrian Păunescu să o facă aici. Este o seară grea, este ultima noapte în care Adrian Păunescu se mai află printre noi", a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

"Adrian Păunescu face parte din tinereţea noastră, suntem generaţia în blugi. Nu poţi să uiţi acea perioadă, face parte din viaţa noastră. Acum că s-a stins din viaţă Adrian Păunescu, parcă s-a rupt ceva şi din noi", a spus unul dintre oamenii veniţi să-i aprindă o lumânare poetului.

×
Subiecte în articol: special