x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Guenael Rodier: "Gripa aviara este una de tip veterinar"

Guenael Rodier: "Gripa aviara este una de tip veterinar"

de Magda Marincovici    |    18 Oct 2005   •   00:00
Guenael Rodier: "Gripa aviara este una de tip veterinar"

aGripa aviara este, pentru moment, o situatie de tip veterinar in Romania, de aceea recomandam populatiei din zonele unde au fost depistate cazuri de infectie sa evite contactul cu pasarile, apreciaza oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prezenti in Romania.

"Pentru moment, gripa aviara este doar o situatie de tip veterinar si este important ca sectorul uman si veterinar lucreaza impreuna. Nu avem nici un caz la om", a declarat la Bucuresti Guenael Rodier, consilier special pe boli transmisibile al Directoratului regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

PROTECTIE. Trei reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) - dr. Guenael Rodier, consilier special pe boli transmisibile al Directoratului regional OMS, dr. Michael Perdue, expert OMS, dr. Carmen Varela Santos, veterinar expert CDC Europa - se afla in tara noastra pentru a analiza planul de interventii al autoritatilor romane in cazul transmiterii gripei aviare la om si a evalua planul de actiune pentru evitarea unei pandemii.

Expertul OMS Guenael Rodier a mai precizat ca "al doilea lucru important pentru Romania este ca nu exista nici un caz de gripa aviara la om. mAsuri. "Pana acum au fost luate masuri bune. Pe masura ce vom lucra, le vom ajusta la situatia data. Lucrul important pe termen scurt si mediu este supravegherea, iar populatia din zona sa evite contactul cu pasarile."

Cei trei experti OMS sositi in Romania vor vizita Directia de Sanatate Publica si unitati sanitare din judetul Tulcea, vor merge la Institutul de boli infectioase "Matei Bals", la Institutul Cantacuzino si vor avea intalniri cu reprezentantii Agentiei Nationale Sanitar-Veterinare si Pentru Siguranta Alimentara si cu alti reprezentanti ai Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Joi, oficialii OMS vor anunta concluziile in urma vizitei in tara noastra.

DECLARATIE


"Pana acum autoritatile au luat masuri bune. Lucrul important pe termen scurt si mediu este supravegherea, iar populatia din zona sa evite contactul cu pasarile"
Guenael Rodier
consilier special pe boli transmisibile al Directoratului regional al Organizatiei Mondiale a Sanatatii
×
Subiecte în articol: eveniment guenael rodier