x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Interviuri George Buhnici: "Îmi sunt simpatici oamenii care îşi permit luxul să trăiască fără internet"

George Buhnici: "Îmi sunt simpatici oamenii care îşi permit luxul să trăiască fără internet"

de Dana Andronie    |    26 Ian 2012   •   21:00
George Buhnici: "Îmi sunt simpatici oamenii care îşi permit luxul să trăiască fără internet"
● Jurnalul National: Ai fost la targul de tehnologie CES 2012. Cu ce te-ai intors din L.A.?
● George Buhnici: Am adus acasa o jucarie high-tech, o camera GoPro Hero2, perfecta pentru filmari pe partie, lansata in Las Vegas. M-am intors si cu buzele uscate de la uscaciunea desertului, dar si mai usor cu vreo 3-4 kilograme de pe urma goanei prin halele de expozitie.

● Ai jucat la pacanele?
● Sincer, da. E imposibil sa le ocolesti. Sunt si in aeroport, in receptia hotelului, in fata restaurantului, si in magazine. Nu sunt insa fan al jocurilor de noroc. Am stat 15 minute la aparate, am pierdut si mi-am vazut de drum.

● Te-a impresionat kitsch-ul din L.A.?
● Unele copii sunt cat de cat reusite. Mica Venetie din Hotelul Venetian este interesanta, dar tot mai mult imi place originalul. Turnul Eiffel de pe Strip este de asemenea realist, dar mult mai mic decat cel din Paris, si tot asa. Simti ca fac risipa de bani, dar nu de imaginatie, ca sa ii convinga pe turisti sa vina la ei si sa nu mearga in Europa.

● Ce satisfactii ai de pe urma targului CES 2012?
● Am revenit ca un gadgetar mai bine informat despre toate noutatile din tehnologie. CES este un spectacol planetar unde vin toti marii producatori de electronice si isi prezinta nu doar produsele noi, ci si prototipurile fantastice care nu vor vedea niciodata raftul magazi­nului. Suntem prima televiziune ro­ma­neasca prezenta vreodata la CES.

● Ai cunoscut vreun personaj in­te­resant pe care nu il vei uita prea curand?
● Oooo, da. Am cunoscut cativa. Cel mai simpatic mi-a fost un culturist italian, care are o gelaterie in mall-ul Fashion Show din Las Vegas. Daca ajungeti acolo, salutati-l din partea mea. O sa primiti un espresso italienesc si o inghetata adevarata.

● De cand esti pasionat de IT?
● Dintotdeauna. Am visat la un calculator de mic. Ai mei nu si-au permis unul, asa ca am petrecut multe nopti prin internet-cafe-uri. Nu m-au pasio­nat prea tare jocurile, astfel ca m-am apucat de muzica si scris. Am blog de patru ani si mi-am cumparat domeniu personal, buhnici.ro, de vreo 12 ani.

● Iti mai aduci aminte cand ai facut cunostinta cu PC-ul?
● Am luat contact cu internetul din 1995, cand am invatat sa folosesc Windows, si de atunci sunt conectat la tot ce misca online. Ei, nu chiar tot, ca nu pot citi miliarde de site-uri, dar imi place sa fiu la curent cu noutatile. Am trecut prin toate etapele, de la modem telefonic si download de pe Napster pana la grooveshark azi si last.fm spre exemplu.

● Cum crezi ca va arata lumea in 2020?
● O sa arate bine. Televizoarele vor fi ferestre si invers, cuptoarele vor fi transparente si vor propune retete de pe internet, telefoanele vor fi ascunse in ureche, calculatoarele performante vor fi mai mici ca un portofel. Suna a fictiune? Toate acestea exista deja. Peste opt ani vor fi si mai rapide, si mai mici, dar eu visez sa nu mai aiba nevoie de priza. Sa isi genereze singure curentul prin celule de hidrogen sau solar. Si asta se poate deja. Doar ca tehnologia e inca scumpa si voluminoasa.

● A fi sau a nu fi IT?
● Imi sunt simpatici oamenii care isi permit luxul sa traiasca fara internet. Imi place sa fac si eu astfel de experimente. Cateva ore doar, la sfarsit de saptamana..

×
Subiecte în articol: george buhnici