x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ion Iliescu s-a admirat in poze

Ion Iliescu s-a admirat in poze

14 Dec 2004   •   00:00

Presedintele Ion Iliescu si-a revazut ieri ultimul mandat in fotografii.


MONICA IORDACHE

RETROSPECTIVA. Seful statului s-a emotionat revazandu-si ultimii patru ani la Cotroceni
Seful statului a inaugurat o expozitie de fotografii, realizate in perioada 2000-2004, in care sunt surprinse unele dintre cele mai importante momente din acest mandat. Iliescu petrecandu-l cu privirea pe Emil Constantinescu, care parasea Palatul Cotroceni, Iliescu cu papion la o intalnire cu o fata regala din Europa, Iliescu langa greii lumii, Iliescu in camasa de turist in Indonezia, fotografiat intre doi idoli de piatra, Iliescu bagand o lingura intr-o tigaie imensa, in aceeasi tara, Iliescu asteptand ca un elefant sa ii puna la gat o ghirlanda de orhidee si chiar Iliescu zambind mai larg ca niciodata, alaturi de Jean Claude Van Damme, in biroul prezidential. Cam acestea au fost ipostazele in care s-a admirat seful statului, dar pe care au putut sa le vada si invitatii sai la deschiderea expozitiei: sotia proaspatului senator George Copos, Ana, fostul ministru al Sanatatii, Daniela Bartos, consilierii prezidentiali si angajatii de la Cotroceni, care isi murmurau pe holuri nemultumirea ca noul locatar al Palatului va fi Traian Basescu.

OPRISAN. Un musafir care facea nota discordanta cu restul invitatilor, prin tinuta sa cel putin neoficiala, a fost presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan. El i-a lamurit pe ziaristii uimiti sa-l vada la o expozitie, spunand ca a venit sa vada palatul. "Am venit si eu sa vad Palatul Cotroceni ca n-o sa ne mai invite nimeni pe aici cinci ani de acum incolo", a explicat, dupa care a dat-o pe politica si, amintindu-i-se ca a pierdut un pariu mizand pe victoria lui Adrian Nastase la prezidentiale, s-a repozitionat repede: "Eu nu am spus niciodata asa ceva. Poate doar de principiu...". La un pahar de sampanie, i-a soptit presedintelui la ureche ca se pregateste sa vina la el cu un grup de admiratori care ar vrea sa fie primiti de cel care va prelua fraiele partidului.

PARIU. Inainte ca Oprisan sa il asalteze, Iliescu le-a multumit, cu o voce tremurata, celor care au lucrat in Administratia Prezidentiala "in spatele scenei", adica oamenilor "devotati, tacuti, modesti, discreti, daruiti, responsabili, care nu au iesit niciodata in fata".

ECHIPA
"In spatele presedintelui este munca oamenilor devotati, tacuti, modesti, discreti, daruiti, responsabili, care nu au iesit niciodata in fata si care au lucrat in aparatul Administratiei Prezidentiale"
Ion Iliescu presedintele Romaniei
×
Subiecte în articol: eveniment iliescu