x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Istoric: Gemenii 2 şi un sfert

Istoric: Gemenii 2 şi un sfert

de Vasile Surcel    |    04 Apr 2009   •   00:00

Fraţii Petre, Alexandru şi Marian Ilie, numiţi la grămadă "Gemenii", erau consideraţi, încă de la sfârşitul anilor ’90, unele dintre cele mai importante căpe­tenii ale interlopilor din Capitală.



Tot pe atunci se mai spunea că ei au fost cei care au ocupat "locul liber" rămas după fuga din ţară a lui Fane Spoitoru. Atunci, în doar câţiva ani, fie­care dintre "Gemeni" a fost implicat în tot soiul de afaceri tenebroase. Din care, de foarte multe ori, au scăpat cu ajutorul unor "oameni ai legii".

În 1999, Petre "Geamănu" a participat la un jaf de mari proporţii, petrecut în apro­pierea oraşului Buftea. Ulterior, el a fost arestat dar procurorul de la Jude­cătoria Buftea l-a pus rapid în libertate că "nu prezintă pericol social". Ulterior a fugit din ţară şi nu a fost prins.

Alexandru Ilie ("Sandu Geamănu") şi fratele său Marian au fost anchetaţi şi arestaţi preventiv în scandalul "Portbagajul". Ajuns după gra­tii, Marian "Geamanu" a mai fost implicat şi în afacerea "Droguri la Jilava" după ce mai înainte, fusese implicat şi în "Scan­dalul magistraţilor co­rupţi".

 Atunci s-a spus că îndrăzneala şi tupeul fără margini pe care-l afişau cei trei fraţi ar fi avut la bază re­laţiile lor suspuse cu ofi­ţeri de rang înalt din conducerea Po­liţiei.

Mai mult decât atât, se mai spunea ca ei ar fi fost chiar informatori care "prestau" în favoarea "Doi şi un sfert". Zvonuri care par a fi fost confirmate de faptul că, an­chetat într-unul dintre nu­meroasele sale dosare penale, Marian "Gea­mănu" a re­fuzat să dea ochii cu Poliţia Capitalei şi a ales să se predea exact în faţa ofiţerilor de la UM 0962, (DGIPI) urmaşa fostei UM 0215.

×
Subiecte în articol: special