x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Lista 2 - Organizare slaba la Iasi

Lista 2 - Organizare slaba la Iasi

12 Dec 2004   •   00:00

ALEGERI 2004
In primele ore ale diminetii, iesenii nu s-au inghesuit la vot. Pana la ora 9, s-au prezentat la urne 3,10% dintre cei 650.000 de ieseni cu drept de vot.
MIRELA CIMPOI

La Pascani, prezenta la vot a fost de 2,84%. Cei mai harnici au fost locuitorii din Harlau, care au votat in proportie de 13,12%. Ca si la scrutinul din 28 noiembrie, locuitorii din mediul rural au votat in numar mai mare decat cei de la oras.

SECTII SPECIALE. Pentru alegatorii care se afla in tranzit in judetul Iasi, au fost amenajate trei sectii speciale de votare: in Gara de Nord, in Gara Internationala Nicolina si in Gara Pascani. Ca si la scrutinul din 28 noiembrie, circumscriptia din Gara de Nord este supraaglomerata. Pe ora voteaza aproape 120 de persoane, iar in fata sectiei s-a format o coada de jumatate de kilometru.

NEREGULI..Biroul Electoral Judetean a inregistrat prima sesizare privind nereguli in desfasurarea scrutinului. Paul Sava, student la Facultatea de Litere a Universitatii Al. I. Cuza, s-a plans ca a fost impiedicat sa voteze la sectia 110 de la Liceul Tehnoton. Tanarul sustine ca presedintele de circumscriptie i-a reprosat ca viza de flotant este expirata si l-a trimis sa voteze in Campusul "Tudor Vladimirescu". In cele din urma, studentul a demonstrat ca viza de flotant este valabila si i-a convins pe membrii sectiei 110 sa-l lase sa voteze. In mod ilegal, unul dintre membrii circumscriptiei i-a aplicat pe buletin timbrul autocolant si stampila cu inscriptia "votat".

DECIZII CONTRADICTORII. Presedintii sectiilor de votare din Iasi au probleme cu interpretarea deciziilor luate de Biroul Electoral Central. BEC a hotarat ca persoanele cu drept de vot care in ziua scrutinului se afla in alte localitati decat cele de domiciliu isi pot exercita dreptul de vot in sectiile speciale organizate in gari, autogari, in porturi si aeroporturi. BEC a transmis ulterior o alta decizie in care preciza ca, in conditiile in care in gari nu sunt sectii, se poate vota in circumscriptiile din apropiere. Presedintii sectiilor de votare din Iasi au luat cu asalt linia telefonica a BEJ si s-au plans ca nu stiu pe care dintre cele doua hotarari sa le puna in aplicare.

×
Subiecte în articol: eveniment