x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Lost Angel, personaj de manga

Lost Angel, personaj de manga

de Raluca Grintescu    |    25 Mai 2008   •   00:00
Lost Angel, personaj de manga

Daniel Serdaru, tînărul care a intrat ca un “înger” pe piaţa muzicală din Ro­mâ­nia şi-a consacrat o mare parte din timp hobby-ului său de suflet: desenele manga. Fan împătimit, Lost Angel va da viaţă personajului unei cărţi de benzi dese­nate în această vară.

UN NOU ROL - Fascinaţia pentru desenele japoneze i-au schimbat destinul

Daniel Serdaru, tînărul care a intrat ca un “înger” pe piaţa muzicală din Ro­mâ­nia şi-a consacrat o mare parte din timp hobby-ului său de suflet: desenele manga. Fan împătimit, Lost Angel va da viaţă personajului unei cărţi de benzi dese­nate în această vară.

Un tip căruia îi place să zboare, dar care se teme de înălţime, un tip care cîntă, deşi nu-i place ideea de showbiz, un tip care se străduieşte să înveţe engleza, dar căruia îi place, de fapt, latina. Un inadaptat la tot ce înseamnă normalitate, dacă normalitate este tot ceea ce vede la televizor. Nu-şi scoate viaţa intimă pe tarabe de dragul promovării, nu-şi numără public averea şi nu cosmetizează nimic din ceea ce este. Aşa s-a caracterizat pe scurt Lost Angel, noua apariţie pe piaţa muzicală românească.

AVANGARDIST. Fiecare om se regăseşte în ceva, iar Daniel s-a regăsit – după ce a studiat religia şi a absolvit Facultatea de Teologie – în muzică, locul unde îşi exprimă cel mai bine personalitatea. Albumul de debut, intitulat “Lost Angel”/”Înger decăzut”, este abordat în manieră teatrală, tocmai pentru a transmite mesajul artistului. “Vreau să construiesc prin muzică un personaj manga-pop. Pe scenă, în show-urile mele, vreau să joc acest personaj, să-i dau viaţă ca într-o mică piesă de teatru. Motiv pentru care totul este gîndit în acest sens. Coregrafia, costu­mele, piesele vorbesc despre di­ver­se ipostaze şi trăiri ale acestui personaj. Este adevărat, proiectul meu este un pic avangardist, dar am încredere că-şi va găsi multe ecouri”, mărturiseşte tînărul plin de vise. Din proiectul “Lost Angel” face parte şi publicarea unei cărţi de benzi desenate (man­ga) şi pagini de colorat pentru copii, lu­crare ce are ca scop popula­ri­za­rea personajului. “Povestea deja am scris-o, iar benzile desenate sînt aproape gata. În maximum o lună voi prezenta materialul la editură. Mai multe veţi afla chiar din carte!”, susţine autorul, care are încă multe surprize de oferit.

MOULIN ROUGE. Deşi cîntă pop, îi plac cabaretul şi jazzul. Nu întîmplător Ozana Barabancea îi este profesoară de canto şi nu în­tîm­plător cei doi au un proiect co­mun. “Întotdeauna am fost de pă­re­re că adevăratul showbiz este cel din lumea jazz-ului şi a cabare­tu­lui. Tocmai de aceea, eu şi Ozana ne-am gîndit să înregistrăm un al­bum cu piese deja celebre, pe care le vom cînta în manieră proprie. Ne-am dori, în limita timpului disponibil, să facem chiar un show de cabaret, cu multe dan­sa­toa­re şi costume, asemănător adevăra­tului Moulin Rouge. Am început deja înregistrările la album. Sperăm ca în două luni să fie gata!”

Îi place ca viaţa să-l surprindă. Nu-şi face planuri îndepărtate de viitor, deşi este curios. “Schimbarea de 180 de grade s-a întîmplat deja: nu mă gîndeam să mă fac preot, ci să aleg o profesie în domeniu şi iată că am ales ceva total opus. După 10 ani de teologie m-am schimbat total. Nu ştiu unde o să mă văd peste alţi zece. Ştiu doar că mi-ar plăcea să trăiesc retras, undeva în natură, şi să scriu. Viaţa m-a învăţat că atunci cînd eşti împăcat cu tine însuţi, cînd îţi restabileşti echilibrul interior, poţi dărui foarte mult şi în exterior. Cînd tu însuţi eşti feri­cit, îl poţi face fericit şi pe cel de lîngă tine. În momentul de faţă pot spune că am totul, dar, de fapt, nu am nimic. Sînt la o vîrstă destul de tînără şi foarte multe vise mi s-au împlinit foarte repede. Îmi place să lupt din răsputeri atunci cînd îmi doresc ceva, dar ştiu că nimic nu este durabil pe pămînt. Totuşi, rămîne satisfacţia că am făcut ceva!”

×
Subiecte în articol: tentaţii lost angel