x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Mercenarii lui Nicolas Cage

Mercenarii lui Nicolas Cage

de Gabriela Mladin    |    11 Noi 2010   •   00:00
Mercenarii lui Nicolas Cage

În maximum două săptămâni, la Gorj vor începe filmările pentru "Ghost Rider 2". Pentru câteva scene din film, 25 de tineri de la o firmă de pază din Târgu-Jiu se pregătesc deja să joace în filmul lui Nicolas Cage. Agenţii au fost selectaţi în urma unui casting organizat în oraşul lui Brâncuşi, în urmă cu câteva săptămâni, când producătorii filmului au căutat persoane pregătite pentru a juca rolul de mercenar. Cei selectaţi au sarcina de a-l ucide cu orice preţ pe Nicolas Cage.

Unul dintre agenţii de intervenţie care va juca în "Ghost Rider 2" este Alexandru Măntescu, un tânăr de 21 de ani care lucrează în cadrul firmei de aproape un an. Nu se gândea nici o clipă că va fi selectat pentru a juca în acest film. A acceptat imediat provocarea şi a participat la castingul organizat la nivelul firmei. Alexandru va juca rolul de mercenar, cu care actorul american se va confrunta în mod direct.

"Am ajuns să joc în acest film prin intermediul firmei la care lucrez. Am înţeles că au avut nevoie de nişte personaje în film şi am fost selectaţi în urma unui casting. Am avut emoţii când am primit telefonul care mă anunţa că am fost selectat, am fost fericit, vă daţi seama. O să am rolul de mercenar ca şi restul colegilor. O să fie un lucru frumos şi de neuitat", susţine Alexandru Măntescu, agent de pază, selectat pentru rolul de mercenar.

Alexandru a absolvit Liceul cu Program Sportiv din Târgu-Jiu, face sport de performanţă de 13 ani şi se mândreşte cu diplomele şi cupele obţinute la competiţiile de box desfăşurate la nivel naţional şi internaţional.
Alături de tânărul de 21 de ani, în filmul lui Nicolae Cage va juca şi Alin Gruia, care lucrează la aceeaşi firmă de pază şi va avea tot rolul unui mercenar. Pentru Alin emoţiile sunt cu mult mai mari, având în vedere că Nicolas Cage este unul dintre actorii săi preferaţi, alături de care va avea şansa să joace în "Ghost Rider 2". "La fel ca şi Alexandru, voi juca în acest film. Pentru mine înseamnă o experienţă nouă, o şansă în viitor. Este o ocazie unică. Atunci când am primit apelul care să confirme că am fost ales, am fost fericit. Îmi plac mult filmele cu Nicolas Cage. Este unul dintre actorii mei mei preferaţi", a declarat Alin Gruia.

La selecţia agenţilor de pază pentru aceste roluri s-a avut în vedere comportamentul şi imaginea participanţilor. Directorul comercial al firmei de pază, Lucian Mecu, povesteşte cum s-a ajuns ca cei 25 de agenţi să fie selectaţi din rândurile angajaţilor societăţii pe care o conduce: "Cred că s-a ajuns la noi datorită publicităţii. Ştiu că iniţial producătorii acestui film au apelat la unităţile de jandarmi şi poliţie din Gorj. Din lipsă de personal s-a apelat la resursele societăţii noastre. Am fost capabili să trimitem un efectiv de 50 de agenţi de securitate. Au fost selectaţi 25 pentru a participa la filmare. A fost aleasă elita personalului de securitate din cadrul firmei noastre. S-au făcut fotografii, filmările au durat două zile. În prima zi a avut loc castingul efectiv, în cea de-a doua zi a fost aşa-zisa probă a costumelor. Pentru fiecare participant s-a stabilit o ţinută, s-a urmărit tipul de comportament şi modul de acţiune care urmează să fie filmat la Mina Roşia. E o mândrie atât pentru mine, cât şi pentru colegii mei de a avea şansa aceasta".


Remember Ghost Rider
Dacă nu vă mai amintiţi povestea din Ghost Rider (2007), vă spunem că eroul, Johnny Blaze (interpretat de Nicolas Cage) - un superstar motociclist cascador - face un pact cu Diavolul pentru a-i proteja pe cei pe care îi iubea cel mai mult: tatăl lui şi iubita sa din copilărie, Roxanne. Cum Diavolul îşi cere răsplata, Johnny devine noaptea Ghost Rider, un vânător de recompense al demonilor sălbatici. Forţat să facă voia Diavolului, Johnny este hotărât să-şi înfrunte soarta şi să-şi folosească puterile pentru a-i proteja pe cei nevinovaţi. "Este un personaj complicat care ia decizia să-şi vândă sufletul Diavolului, dar o face din dragoste, nu din lăcomie sau ambiţie personală. Pentru mine, acesta este un material bogat cu care trebuie să joc. Acest tip înfricoşător este un erou adevărat", spunea Cage despre personajul său. Părerile despre Ghost Rider au fost împărţite. Dacă unii critici l-au nominalizat la categorii precum Cel mai bun film horror, Cele mai bune cascadorii sau Cea mai bună actriţă în rol principal, prestaţia lui Cage în legendarul vânător de recompense a fost nominalizată la Zmeura de Aur.
● Adriana Văduva


Celebrul actor, apariţie fantomatică
Vedeta americană care se află zilele acestea în judeţul Sibiu pentru filmările la "Ghost Rider 2" este scumpă la vedere. Nicolas Cage este ceva mai protejat decat un şef de stat, astfel încât, jurnaliştii greu au putut prinde câteva cadre cu actorul în persoană. Ieri, filmările s-au derulat pe viitoarea centură a Sibiului, în zona podurilor care fac legătura peste autostradă cu Agnita şi, respectiv, Bungard. În acest timp, presa a fost ţinută pe un pod, la distanţă de perimetrul în care echipa îşi desfăşura activitatea.

După ce persoane din stafful actorului au făcut unele declaraţii, un angajat al Castel Studio a supervizat în permanenţă cameramanii, cu ajutorul unui binoclu, în timp ce aceştia luau imagini. Nicolas Cage a putut fi zărit intrând dintr-o rulotă în alta, cele două aflându-se la o distanţă de nici patru metri. La uşa rulotei actorului din Ghost Rider este parcat un Mercedes GL, cu care este transportat Cage până la maşina în care sunt filmate cadrele. Intrările pe secţiunea de centură unde se realizează secvenţele din film sunt păzite şi cu ajutorul poliţiştilor sibieni, pentru prevenirea oricăror incidente. "În Sibiu vom înregistra mai multe scene, majoritatea pe autostradă, iar la sfârşitul săptămânii vom fi în oraş în văzul lumii. După cum vedeţi, ne-am instalat aici cu tot stafful de la machiaj şi tot departamentul lucrează la film. Ne-am mutat cu toţii, de la departamentul de producţie până la cei care se ocupă de costume şi chiar birourile. Vom sta aici în fiecare zi de la mic-dejun şi până la cină", a spus Scott Levine, reprezentantul actorului.

Astăzi, echipa de filmare formată din peste 200 de persoane se mută în centrul Sibiului. "La Primăria Municipiului Sibiu s-a solicitat o autorizaţie pentru ocuparea domeniului public, cu elemente de decor, pentru zilele de 11 şi 12 noiembrie în zona Pieţei Mari, Pieţei Mici şi Pieţei Huet, urmând ca la 13 noiembrie, aceste locaţii să fie eliberate de echipa de filmare. Trebuie menţionat că pe 12, Piaţa Mică va fi închisă pentru câteva ore, mai precis între 7 şi 19, dar această măsură s-a luat pentru siguranţa celor care circulă în zonă. Faptul că Nicolas Cage şi echipa sa au ales Sibiul pentru aceste filmări este un lucru pozitiv, oraşul având deja o tradiţie în acest sens, fiind foarte căutat pentru realizarea de spoturi publicitare sau filme", a declarat Mirela Gligore, şeful Serviciului pentru relaţii cu presa din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Filmul "Ghost Rider 2" îl readuce în prim-plan pe Johnny Blaze, un cascador care şi-a vândut sufletul pentru a-şi proteja familia. El a decis să se ascundă undeva în Europa de Est. Forţele malefice încearcă să ia chip de om, iar personajul interpretat de Nicolas Cage este chemat să oprească prăpădul. Pelicula va apărea pe ecrane în februarie 2012.
● Andreea Căprescu

×
Subiecte în articol: special