x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Na, c-au apărut manifestanţii anti-NATO!

Na, c-au apărut manifestanţii anti-NATO!

de Marina Constantinoiu    |    02 Apr 2008   •   00:00

• 14:23 Zeci de mascaţi au intervenit,  în jurul orei 14.00, la evacuarea a aproximativ 50 de militanţi anti-NATO din Fabrica Timpuri Noi din Bucureşti, unde aceştia au închiriat o hală, relatează. Poliţişti mascaţi au ridicat zece cetăţeni germani, ei urmând a fi audiaţi. Cetăţenii străini au fost ridicaţi din faţa porţii fabricii.



Zeci de mascaţi au intervenit,  în jurul orei 14.00, la evacuarea a aproximativ 50 de militanţi anti-NATO din Fabrica Timpuri Noi din Bucureşti, unde aceştia au închiriat o hală, relatează Mediafax.
Poliţişti mascaţi au ridicat zece cetăţeni germani, ei urmând a fi audiaţi. Cetăţenii străini au fost ridicaţi din faţa porţii fabricii.

Militanţi anti-NATO, care au închiriat un spaţiu al Fabrici Timpuri Noi din Bucureşti pentru două săptămâni, ar putea fi evacuaţi, miercuri, deşi contractul lor este valabil până luni. Protestatarii, români şi de alte origini, susţin că au un contract legal de închiriere cu reprezentanţii fabricii bucureştene, însă conducerea a cerut evacuarea lor.


ÎNCHIRIERE PE BANI. Ei au plătit aproximativ 2.800 de lei, pentru a închiria spaţiul până luni, 7 aprilie. În jurul orei 13.00, celor care voiau să intre în sediul fabricii li s-a comunicat de către paznici că nu mai au acces, astfel că cei care ies din spaţiul închiriat riscă să nu se mai poată întoarce.

La începtul săptămânii, militanţii s-au cazat într-o hală a Fabricii Timpuri Noi, ei împrovizându-şi o tabără, unde s-au strâns aproximativ 50 de persoane. Totodată, ei au pictat o serie de bannere cu mesaje pacifiste (de genul "Stop Război-Stop NATO!").

George C., unul dintre militanţii aflaţi în hală, a susţinut că se simte "ca la puşcărie" şi că nici măcar o sticlă cu apă nu-şi mai pot cumpăra. În jurul orei 11.45, adjunctul Secţiei 11 Poliţie, însoţit de poliţişti, a sosit la Fabrica Timpuri Noi, iar în momentul în care forţele de ordine au vrut să pătrundă în sediu, câţiva militanţi au vrut să intre şi ei, moment în care s-a produs o mică altercaţie. La ora 14.00, militanţii aveau programate workshop-uri şi alte activităţi. În cazul în care nu vor fi lăsaţi să-şi desfăşoare activităţile, ei vor ieşi în stradă şi vor manifesta pe străzile Capitalei.


APEL DE LA BERLIN. Luni, pe un site internet al anarhiştilor a fost publicată o scrisoare deschisă pentru "românii obişnuiţi" transmisă de "nişte anarhişti din Berlin", în care aceştia îi cheamă alături de ei pe românii obişnuiţi şi-i asigură de prezenţa lor pe străzile din Bucureşti, însă nu în număr mare. Semnatarii documentului, redactat într-o română inexactă, îşi asumau cu bucurie statutul de "serioşi oponenţi ai celor ce duc războaiele NATO". "Da, noi, ca anarhişti, ca oameni ce se opun oricărei forme de putere asupra oamenilor, ce se opun oricăror relaţii sociale autoritariene şi oricărei forme de exploatare şi constrângere, ne opunem în mod consecvent instituţiilor armatei, industriei armelor şi, în general, militarismului din lume", susţin semnatarii.

×
Subiecte în articol: eveniment