x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Nelu Iordache a câştigat licitaţii organizate de Udrea cu documente false. Probele, la Exces de Putere

Nelu Iordache a câştigat licitaţii organizate de Udrea cu documente false. Probele, la Exces de Putere

de Antena 3    |    02 Sep 2012   •   07:51
Nelu Iordache a câştigat licitaţii organizate de Udrea cu documente false. Probele, la Exces de Putere

Omul de afaceri Nelu Iordache, protejatul Elenei Udrea pe vremea cand aceasta era ministru al Dezvoltarii, este inca unul dintre regii asfaltului care s-a imbogatit din bani publici.


A castigat de-alungul anilor 1,1 miliarde de euro din contracte cu Ministerul Dezvoltarii si cu cel al Transporturilor. Ultimele trei contracte legate de infrastructura, pentru sapte judete, aflate in derulare in acest moment, depasesc 500 de milioane de euro.

Omul de afaceri trebuia sa se prezinte la licitatie avand asigurata finantarea. Lucrarile trebuiau sa fie gata in trei ani si sa fie platite in sapte ani. Numai ca Nelu Iordache a venit cu garantii bancare din Irak, prezentand scrisori false, dupa cum a demonstrat Oana Stancu la Exces de Putere, cu ajutorul unui traducator autorizat.

In aceeasi emisiune, secretarul de stat in Ministerul dezvoltarii, Marcel Bolos a promis ca va sesiza Parchetul in acest caz.

×