x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Noapte Albă cu iz de petrecere

Noapte Albă cu iz de petrecere

de Mara Raducanu    |    23 Sep 2007   •   00:00
Noapte Albă cu iz de petrecere
Sursa foto: Victor Stroe/

Ieri, bucureştenii au avut parte de o dublă sărbătoare. Au celebrat Zilele Oraşului, la 548 de ani de la prima atestare documentară şi s-au bucurat de prima ediţie a evenimentului european "Noapte Albă". Pe ritmuri de muzică şi voie-bună, distracţia s-a incins pănă in zori.

Ieri, bucureştenii au avut parte de o dublă sărbătoare. Au celebrat Zilele Oraşului, la 548 de ani de la prima atestare documentară şi s-au bucurat de prima ediţie a evenimentului european "Noapte Albă". Pe ritmuri de muzică şi voie-bună, distracţia s-a incins pănă in zori.

Centrul Bucureştiul s-a transformat seara trecută intr-o mare scenă. Un decor complet, cu actori şi spectatori deopotrivă pe măsură. "Noptea Albă" este un eveniment cultural foarte popular in intreaga Europă, iar anul acesta organizatorii - Primăria Capitalei impreună cu ARCUB - s-au găndit să-l planifice in aşa fel incăt să coincidă cu Zilele Bucureştiului.

OFERTA? VARIATĂ. Maratonul "Nopţii Albe" a inceput ieri la ora 18:00, terminăndu-se astăzi, in zori, in jurul orei 4:00. In zona Piaţa Unirii - Bulevardul Unirii şi Piaţa Constituţiei a fost creat un spaţiu special in care au fost amplasate trei scene pentru concerte, parade, videoproiecţii, jocuri de lumini şi focuri de artificii. Oferta, una extrem de variată, potrivită atăt pentru gusturile celor mici, căt şi pe placul celor mari. Din program nu a lipsit aproape nimic! Vizite gratuite la galerii şi la muzee, expoziţii de graffiti, teatru şi spectacole de stradă şi focuri de artificii. Toate acestea amplificate de bucuria de a descoperi Bucureştiul noptea intr-o atmosferă de distracţie şi voie-bună! Şi cum muzica este sufletul oricărei petreceri, nu au lipsit nici reprezentaţiile unor trupe internaţionale precum "Le Arti per Via" (teatru stradal şi grup folk), Malabar (renumita trupă franceză de teatru stradal), Saltimbanco Italiano (cu trei spectacole: parada păpuşilor gigant, carnaval show şi vertical concert), dar au fost prezenţi şi artiştii autohtoni: Proconsul şi Zdob şi Zdub. Atmosfera specială a fost completată de un impresionant show multimedia şi laser, proiectat pe un ecran imens de pe răul Dămboviţa, Palatul Parlamentului a fost invăluit in proiecţii, in Piaţa Constituţiei fiind amplasată o structură gonflabilă de mari dimensiuni alcătuită din labirinturi şi tunele.

DE LA INĂLŢIME! O altă surpriză pentru petrecăreţii nocturni a fost şi posibilitatea de a vizita Arcul de Triumf. Astfel, bucureştenii au putut admira Capitala in toată splendoarea ei, chiar de la inălţime. "Noapte Albă este un prilej ca noi toţi să descoperim Bucureştiul şi noaptea. Dincolo de spectacolele de stradă vom avea un spaţiu de artă urbană, un joc spectaculos de lasere. Sunt spectacole unice, ca şi paradele", a declarat primarul Capitalei, Adriean Videanu. Mai mult, autorităţile vor să transforme Noaptea Albă intr-un eveniment anul, care să aibă loc in fiecare toamnă, Bucureştiul alăturăn-du-se astfel unor metropole precum Paris, Roma, Riga, Bruxelles şi Madrid.

×
Subiecte în articol: eveniment