x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Noi imagini cu ziaristii romani rapiti in Irak

Noi imagini cu ziaristii romani rapiti in Irak

01 Apr 2005   •   00:00

Agentia de presa Reuters a difuzat, in aceasta dimineata, un set de sapte fotografii noi, in care apar cei trei ziaristi romani rapiti in Irak. In aceste imagini, cei trei isi prezinta actele de identitate si legitimatiile de presa.



  • de MARINA CONSTANTINOIU

  • REUTERS
    Posturile romane de televiziune au transmis, in jurul pranzului, aceste imagini, in care nu este prezent cel de-al patrulea ostatic, Mohamed Munaf, care are tripla cetatenie, romano-irakiano-americana si care este cel care a finantat si organizat deplasarea ziaristilor in Irak si le folosea drept translator acestora.

    In inregistrarea video difuzata miercuri seara de postul de televiziune panarab cu difuzare pe satelit, Al-Jazeera, toti cei patru captivi erau prezentati, filmarea fiind realizata - in aparenta - de mana unui profesionist.

    Fotografiile prezentate azi par a fi realizate dupa inregistrarea video difuzata de Al-Jazeera.

    Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian par a fi intr-o stare fizica destul de buna si poarta aceleasi haine ca si in inregistrarea video. Miscoci poarta insa ochelari, care ii lipseau in imaginile prezentate de Al-Jazeera. Marie Jeanne Ion are in continuare parul acoperit cu un sal galben.

    Cei trei sunt prezentati stand in picioare, in fata unui perete alb.

    Cei doi rapitori prezenti in fotografii, care ii flancheaza pe ziaristi, sunt probabil aceiasi cu cei din inregistrarea video de la Al-Jazeera. Ei sunt imbracati, si de aceasta data, in haine obisnuite, avand pe cap alte keffieh (salul specific islamic). In imaginea video, cei doi apareau cu keffieh alb si negru, in timp ce in fotografii, unul dintre ei, cel din dreapta, are figura acoperita cu un keffieh alb-rosu. In plus, in inregistrarea video, unul dintre rapitori poarta o camasa alba cu dungi gri, iar in fotografiile difuzate azi poarta o bluza neagra, cu maneci lungi.

    Armele celor doi rapitori sunt tinute intr-o pozitie asemanatoare cu cea din inregistrarea video, nefiind indreptate direct spre ziaristi.
    REUTERS
    ×
    Subiecte în articol: eveniment video