x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Parlament - PSD ar putea atrage trei senatori

Parlament - PSD ar putea atrage trei senatori

14 Dec 2004   •   00:00

Liderul provizoriu al senatorilor PSD, Nicolae Vacaroiu, a declara ieri ca, la Senat, pentru realizarea majoritatii, "este o problema de doua posturi", sugerand insa ca PSD ar putea atrage cel putin trei senatori de la alte partide, fara a face insa alte precizari.

"Nu va pot spune nici PRM, nici PNL, puteti avea surprize sa fie si din alte parti. Avem mai mult de trei", a spus Vacaroiu. El a apreciat ca declaratia liderului PUR Dan Voiculescu privind formarea unui guvern de uniune nationala este "benefica interesului national", iar in formula PSD+PUR, la care se adauga UDMR, se asigura majoritatea parlamentara.

STABILITATE. "Ceea ce ne intereseaza cel mai mult este o formula care asigura cel mai bine stabilitatea. Iata de ce acest triunghi PSD-PUR-UDMR a propus pe formula si o discutie legata de posibilitatea unui guvern de uniune nationala", a spus Vacaroiu. Potrivit acestuia, o colaborare intre PSD, PUR si UDMR da posibilitatea formarii unei majoritati parlamentare, chiar daca la Senat mai este nevoie de alte doua "posturi" care sunt "in principiu rezolvate"."Prin aceasta formula PSD+PUR, la care s-a adaugat protocolul semnat cu UDMR, am pastrat punctul de vedere si unitatea, avem posibilitatea formarii unei majoritati parlamentare", a aratat Vacaroiu.

ANTICIPATE. Cat priveste eventualitatea alegerilor anticipate, Vacaroiu a aratat ca o asemenea formula ar ridica "foarte multe semne de intrebare la Bruxelles". "Am rata in aprilie semnarea tratatului de aderare alaturi de Bulgaria", a precizat el. (Gabriela Antoniu)

×
Subiecte în articol: eveniment