x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Poliţist către Adrian Năstase, încătuşat: "Să-ţi fie ruşine!"

Poliţist către Adrian Năstase, încătuşat: "Să-ţi fie ruşine!"

25 Iun 2012   •   18:39
Poliţist către Adrian Năstase, încătuşat: "Să-ţi fie ruşine!"

Declaratiile date politistilor care ancheteaza cazul tentativei de sinucidere a fostului premier Adrian Nastase, de catre sotia sa, Dana, si de catre fiul sau, Andrei, ofera o noua perspectiva asupra dramei petrecute in 20 iunie in casa din Zambaccian.

Detaliile aparute in declaratiile celor doi compun o imagine de-a dreptul coplesitoare, Adrian Nastase impuscat, plin de sange, este incatusat de catre unul dintre politistii care aveau intentia sa il transporte nu la spitalul de Urgenta, ci la spitalul penitenciarului Rahova.

Iata cele doua declaratii, date in fata organelor de ancheta la zece ore de la petrecerea evenimentului, declaratii publicate de catre ziuanews.ro.

"Subsemnata Daniela Nastase, sotia lui Adrian Nastase, arat urmatoarele:
In seara zilei de 20.06.2012, la domiciliul comun din strada Zambaccian Bucuresti, in timpul procedurii de arestare a sotului meu pentru executarea pedepsei, dupa ce acesta s-a impuscat, politistii au discutat despre ducerea lui la spitalul penitenciar Jilava, dar starea sanatatii sale nu a permis acest lucru, astfel incat a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca. In dimineata zilei de 21.06.2012, inainte de a intra in operatie, sotul meu mi-a comunicat ca, dupa ce s-a impuscat, politistii prezenti in camera i-au pus catuse la maini, l-au lasat intins pe jos fara nicio manevra de prim ajutor, situatie care a durat pana la sosirea echipajului medical, cand i s-au scos catusele".


"Subsemnatul Nastase Andrei, fiul lui Adrian Nastase, arat urmatoarele
In seara zilei de 20.06.2012, la domiciliul nostru din strada Zambaccian, Bucuresti, in timpul procedurii de arestare a tatalui meu pentru executarea pedepsei, am auzit un zgomot puternic si am intrat, impreuna cu un politist, in camera unde se aflau tatal meu si un alt politist. L-am vazut pe tatal meu intins pe spate pe covor, cu o rana sangeranda in zona gatului si avand fixate catuse la maini. Politistul care se afla cu el in camera striga la tatal meu: "sa-ti fie rusine! sa-ti fie rusine!" Pana la sosirea echipajului medical, politistii prezenti in camera nu au acordat primul ajutor tatalui meu care s-a aflat in continuu intins pe spate pe covor, sangerand in zona gatului si fiind imobilizat cu catuse la maini. Dupa sosirea echipajului medical tatal meu a fost perchezitionat corporal de politisti, iar apoi, la cererea expresa a personalului medical, politistii i-au scos catusele de la maini. Un alt politist, intrand in camera odata cu echipajul medical, i-a spus politistului care il incatusase: "bine ca nu te-a muscat". Politistii au refuzat sa ne comunice mie si mamei mele locul unde urma sa-l transporte pe tatal meu. Am aflat aceasta informatie doar de la echipajul medical. Transportul tatalui meu s-a facut cu ambulanta, un politist a insistat sa fie prezent in ambulanta. Initial, personalul medical a refuzat, argumentand ca in ambulanta nu se pot afla decat pacientul si personalul medical. Eu insumi am fost refuzat, desi am solicitat sa fiu in ambulanta, alaturi de tatal meu. Politistul respectiv a afirmat ca daca nu i se permite sa fie in ambulanta, nu va permite transportul tatalui meu cu ambulanta, ci el va fi dus cu masina politiei. Precizez ca masina politiei aflata la fata locului nu avea niciun fel de dotare medicala. Fata de aceasta pozitie intransigenta a politistului echipajul medical a fost silit sa accepte prezenta lui in ambulanta pe durata transportului tatalui meu la spital, pentru a-l pazi. Eu m-am deplasat in spatele ambulantei, cu masina proprie. Ceilalti politisti au circulat cu masina politiei."

×