x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Chinatown - Anul nou la Londra

Chinatown - Anul nou la Londra

de Monica Dumitrescu    |    25 Feb 2007   •   00:00

In centrul Londrei, pe cateva stradute, este o mica China. Aproape de celebre obiective turistice britanice, in Leicester Square se afla Chinatown.

In centrul Londrei, pe cateva stradute, este o mica China. Aproape de celebre obiective turistice britanice, in Leicester Square se afla Chinatown.

Orasul chinezesc se intinde pe cateva strazi si la intrare este plasata o poarta chinezeasca traditionala. De-a lungul strazilor sunt tot felul de magazine cu produse traditionale - de la dragoni din carton la imbracaminte traditionala, bijuterii, buticuri cu ceaiuri si uleiuri pentru masaj. Restaurante, multe, pentru toate buzunarele. Cea mai ravnita mancare este rata prajita care atarna in vitrinele fast food-urilor chinezesti. Aici se afla bancile chinezesti si multe agentii de turism.

OAMENII. In Chinatown nu vezi doar asiatici, ci oameni de toate culorile pamantului. Cu o saptamana in urma, chinezii au sarbatorit intrarea in Anul Porcului. Stradutele din Chinatown au fost pentru cateva zile cel mai vizitat loc al Londrei. Dupa ce au sustinut un show pe parcusul intregii zile, la Trafalgar Square trupele de dansatori s-au intors in Chinatown pentru a-i binecuvanta pe comercianti. Dragonii au dansat pe strazile orasului, s-au oprit in fata fiecarui magazinas pentru a aduce binecuvantare si prosperitate in noul an.

CHINA SE IMPORTA. In "oras" s-au vandut purcelusi de plus si gonflabili, mici tobe traditionale menite sa alunge spiritele rele. Toata marfa din aceasta zona a Londrei se importa. Restaurantele chinezesti au fost pline ochi.

Intreg oraselul a imbracat haina rosie de lumina si sarbatoare. La eveniment au fost prezenti reprezentantii Ambasadei Chinei, dar si primarul Londrei. Autoritatile au apreciat ca au participat peste 200.000 de persoane. In Londra se afla aproximativ 60.000 de chinezi.

×
Subiecte în articol: fotograf in jurul lumii