x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Claudiu Moga, omul-pedală!

Claudiu Moga, omul-pedală!

de Sorin Anghel    |    28 Sep 2008   •   00:00
Claudiu Moga, omul-pedală!

CICLOTURISM  ●  Viaţa pe bicicletă
Trăieşte pentru cicloturism. Claudiu Moga vrea să ajungă cu bicicleta la Polul Nord. Pentru asta, are nevoie de 2.000 de euro.



CICLOTURISM  ●  Viaţa pe bicicletă
Trăieşte pentru cicloturism. Claudiu Moga vrea să ajungă cu bicicleta la Polul Nord. Pentru asta, are nevoie de 2.000 de euro.

Fiecare om cu păsărica lui. Claudiu Moga trăieşte pentru cicloturism şi aproape că nu e loc din Europa în care să nu fi ajuns pedalând. În ultimii zece ani a făcut cam 100.000 de kilometri pe bicicletă. Se laudă că a realizat Turul României de cinci ori. Pasiunea sa cea mai mare o reprezintă ciclocăţărarea. Din acest motiv, preferă traseele montane. “În următorii 10 ani vreau să fac toţi munţii din Europa pe bicicletă şi să ajung ciclocăţărătorul numărul unu în lume”, spune Claudiu Moga, membru al câtorva cluburi internaţionale de cicloturism.

AMBIŢII. Performanţele sale nu i-au adus şi gloria. Chiar dacă banii de care are nevoie pentru expediţiile sale nu sunt foarte mulţi. “Anul viitor, dacă fac rost de 2.000 de euro, voi pedala 10.000 de kilometri prin 25 de ţări. Vreau să ajung la Polul Nord, apoi un tur pe lângă Marea Baltică, iar la întoarcerea spre ţară să trec prin Alpi. Îmi doresc ca prin această expediţie să dobor recordul de căţărări şi pasuri făcute într-o singură vară. În cazul în care nu găsesc decât 1.000 de euro, o să merg doar prin Europa Centrală. Asta înseamnă 5.000 de kilometri în două luni. Foarte important este să fac rost de bani, pentru că trebuie să merg şi într-un cantonament. Tot ce fac este în numele României”, a declarat Claudiu Moga. Până va pleca din nou la drum, va încerca să câştige bani din traduceri.

×
Subiecte în articol: aer liber