x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Motive să-l trimiţi pe copil la munte!

Motive să-l trimiţi pe copil la munte!

de Sorin Anghel    |    10 Mai 2009   •   00:00
Motive să-l trimiţi pe copil la munte!

Chiar dacă sezonul de schi este închis, muntele reprezintă o atracţie pentru cei mici. Taberele din Predeal sunt la mare căutare anul acesta.



Iarna nu-i ca vara, dar muntele are mereu secrete pentru copii! Vremea taberelor în bazele ministerului a apus. Condiţiile ca de cămin îi îndeamnă tot mai mult pe părinţi să-şi trimită juniorii în tabere private. Preţul este mai mare, dar şi calitatea serviciilor este net superioară.

CLASIC. Pe Valea Prahovei, cea mai aglomerată zonă turistică a României, cele mai bune tabere sunt cele de la Predeal. Se laudă cu acest lucru cei care le organizează şi se mândresc cei care au avut inspiraţia să aleagă ca cei pe care îi cresc să petreacă o săptămână în staţiunea braşoveană. Pentru 1.000 de lei, orice elev beneficiază de cinci nopţi de cazare la o pensiune de trei stele şi de trei mese zilnice. Şi asta nu este tot. Într-o tabără de aventură, copilul are parte de multă acţiune în vârful muntelui. Căţărare, rapel, tiroliană, orientare turistică, mountain bike pe trasee montane uşoare, tir cu arcul, distracţie în parc acvatic acoperit, drumeţie, plimbare cu ATV-ul, paintball şi echitaţie? Ce sunt toate acestea? Lucrurile pe care le promit cei de la taberelapredeal.ro, "organizatorii celor mai frumoase vacanţe pentru copii", după cum spun părinţii.

Pentru că sunt lăudaţi de toată lumea, profesorii din Predeal au început să organizeze tabere şi în alte locuri decât Valea Prahovei. "La cererea părinţilor, am început să organizam tabere şi în Moldova. La mare căutare sunt vacanţele în Bucovina. Copilul merge şi vizitează mănăstirile de acolo, dar are parte şi de aventură pe munte. În plus, scapă de aglomeraţia din oraş şi are ocazia să se manifeste cum ştie el mai bine", spune Ana Predeleanu, unul dintre cei care se ocupă de organizarea taberelor pentru elevi.

×
Subiecte în articol: aer liber