x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Role în loc de schiuri

Role în loc de schiuri

de Sorin Anghel    |    20 Sep 2009   •   00:00
Role în loc de schiuri
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Schimbarea la faţă a Râşnovului părea de neimaginat în urmă cu câţiva ani. Acum, micuţul orăşel de sub Postăvaru a ajuns să fie gazda Cupei IBU la biatlon - role. Autorităţile locale spun că acesta este doar începutul.



Complex de trambuline! Bază nouă pentru biatlon! Cu puţin noroc, chiar şi pârtii de schi care vor veni de sus, din Postăvaru! Acestea sunt punctele cu care Râşnovul şi-a propus să "bată" Predealul în numai câţiva ani.

Primul pas a fost făcut deja! Pentru al treilea sezon consecutiv, la Râşnov s-a organizat ultima etapă din cadrul Cupei IBU la biatlon - role. Anul acesta, totul a ieşit ca la carte. Multă lume bună din lumea sportului românesc. Secretari de stat, oameni importanţi de la COSR, sponsori, exact ca la o competiţie importantă. Cea mai importantă prezenţă a fost cea a rusului Alexander Tikhonov, prim-vicepreşedinte al IBU (International Biathlon Union).

Bineînţeles, cei care au făcut adevăratul spectacol au fost sportivii. Şi asta datorită faptului că biatlon este peste tot în lume cel mai popular sport de iarnă. În România, ne putem bucura de el chiar şi vara. La fel ca anul trecut, Eva Tofalvi a fost bătută de Mihaela Purdea. Ceea ce reprezintă un semn bun. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, iar Tofalvi a avut un sezon de excepţie, care a culminat cu câştigarea unei etape de Cupă Mondială. Pentru iarna ce vine, toţi vrem o medalie la Jocurile Olimpice.

×
Subiecte în articol: aer liber