x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Staff-ul de campanie al Suspendatului veghează din cârciumă

Staff-ul de campanie al Suspendatului veghează din cârciumă

de Luiza Moldovan    |    17 Iul 2012   •   15:28

La sediul de campanie al Suspendatului lucrurile se intensifica. Vorba cantecului, "se ridica probleme, se analizeaza'. Dar pana cand? Pai pana cand i se face foame omului si vine sa bea o tuica la carciuma din apropiere. Staff-ul de campanie a Suspendatului are si el nevoile lui, de intelectual. Unii mananca, altii beau, "cum devine dupa facultati'. Pe la pranz imi taie calea Cristian Diaconescu. E imbracat in prespalati, din cap pana-n picioare. I-a dat Marinaru’ niste ceva sa-si traga pe el, nici macar nu sunt marimea lui, se pierde prin ei, saracu’, de slab ce e. E clar! Criza l-a afectat dramatic!

O ia pe Icoanei in jos, inspre salonul de infrumusetare care promite generos tratamente gratuite, in valoare de sapte lei, pentru "constructii gel'. Probabil e invitat la vreo emisiune si vrea sa se faca frumos pentru diseara.

In preajma, e o carciuma simpatica. Numai buna pentru muncitorii cu ziua pe tarlaua inutila a salvarii fotoliului prezidential. Pe la pranz, se aduna lumea. Chelnerii de aici dezvaluie rusinos ca Basescu si ai lui (care-or fi aia) se duc sus, pe terasa, nu stau cu plebea jos, la parter, unde canta Gica Petrescu d-alea d-ale noastre. Preferata lu’ Base e friptura de vita. De baut, prefera spritanele. Normal, meniu de vara.

Ah! Nesimtitii astia de la carciuma n-au decat bere la 0,33. Probabil ca se gandesc ca aia la 0,50 ne sta in gat, noua, burghezilor. Staff-ul de campanie aranjeaza intalniri la telefon. O anume Ileana Cosanzeana apare mereu in discutii. Desigur e personajul de basm la care se gandeste toata lumea. Ileana Cosanzeana are programare la coaforul de vizavi (da, ala care-ti face arhitectura gel gratis sapte lei) si staff-ul vrea sa se asigure ca totul e in buna regula. Staff-ul a terminat de mancat. Un membru vorbeste despre somnul de dupa-masa si despre ciuguleala. Se aduc in discutii ciuguleli de cateva zeci de mii de euro. Dumnezeule! Da’ astia ce ciugulesc???

Ziua de campanie a Suspendatului e in toi. Traim o zi linistita, de campanie. S-a mancat, acuma se discuta probleme minore ca de exemplu reglementarile in energie. In fundal se canta "Ciobanas cu trei sute oi'. Helooou? Asta nu e staff-ul de campanie al lu’ Becali, sa ne-ntelegem! Ziaristii rastigniti in fata sediului de campanie mananca pizza ca prostii si se holbeaza plictisiti la usile casei. Dincolo, dupa porti, unu’ gras, cu cioc, care mereu apare in momentele-cheie: a fost la montarea toaletelor pentru ziaristi, a fost la umbrele, e mereu prezent cand suna cate unul la sediu. E agresiv si neprietenos. Te intreaba mereu de unde esti. De unde sunt? Cum de unde sunt? Din Bucuresti! Da’ nu-i zic niciodata asta, ca nu vreau sa-l supar. Poate o sa am vreodata nevoie de el!

×