x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Rezultate medico-legale inca incerte

Rezultate medico-legale inca incerte

de Miruna Pasa Petru    |    20 Feb 2007   •   00:00

Tanara Andreea Mocanu, presupusa victima a medicului care ar fi aruncat-o de la etajul sase, intretinuse raporturi sexuale cu putin timp inainte de a ajunge pe caldaram dezbracata. Aceasta este concluzia la care au ajuns medicii legisti, dupa ce au analizat probele prelevate de la minora de 17 ani.

ADN. Acest rezultat este insa doar inceputul unor verificari complexe pe care medicii legisti trebuie sa le faca in dosar. Ei mai trebuie sa stabileasca daca doctorul Razvan Tranca este barbatul cu care minora a avut raporturi sexuale si daca acestea au fost sau nu fortate.

Analizele ADN vor fi cele care vor stabili fara putinta de tagada daca medicul a avut relatii sexuale in acea zi cu Andreea Mocanu. Pentru efectuarea acestui test legistii vor lua probe de sange de la Razvan Tranca, pe care le vor compara apoi cu probele biologice recoltate de la tanara.

FORTAT SAU BENEVOL? Surse judiciare ne-au declarat ieri ca cel mai dificil va fi sa se stabileasca medical daca a fost sau nu viol. Medicii de la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici" au analizat pe cat posibil corpul tinerei internate la Spitalul Floreasca, dar pana acum nu au gasti vreo urma relevanta, ne-au declarat sursele citate. "Exista numeroase leziuni pe corpul fetei, cauzate de caderea de la inaltime si de faptul ca tanara a trecut printre crengile unui copac pana sa ajunga la sol. Este extrem de dificil sa stabilim cu certitudine daca exista si rani cauzate de un eventual abuz sexual anterior. Pana acum, medicul legist nu a descoperit leziunile specifice cauzate de abuzurile sexuale: vanatai pe partea interioara a pulpelor sau eventuale leziuni intravaginale. Acest lucru nu inseama insa ca nu s-a comis un viol. Exista abuzuri sexuale in urma carora nu raman aceste semne distinctive", ne-au declarat sursele citate.

×
Subiecte în articol: special