x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Românii au ieşit în pieţele oraşelor chiar şi pe viscol. „Fie pâinea cât de rea, de ce-mi iei din ea?”

Românii au ieşit în pieţele oraşelor chiar şi pe viscol. „Fie pâinea cât de rea, de ce-mi iei din ea?”

de Iulia Barbu    |    25 Ian 2012   •   21:00
Românii au ieşit în pieţele oraşelor chiar şi pe viscol. „Fie pâinea cât de rea, de ce-mi iei din ea?”

Vreme grea ieri in mai toata tara. In ciuda viscolului si a ninsorii, protestatarii au iesit din nou in strada.

BISTRITA. Peste 250 de cadre didactice, membri ai Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), au protestat ieri in fata Institutiei Prefectului, cerand demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, si res­pec­ta­rea legilor. Acesta a fost primul mi­t­­­ing autorizat organizat in judet de la inceputul anului. Printre mesajele afisate pe pancarte s-a putut citi 'Fie painea cat de rea, de ce-mi iei un sfert din ea?', 'Daniel Funeriu sa iasa la raspuns! Nu vrei? OK... Stai jos! Nota 3!', 'Sa traiti bine, voi ca noi si noi ca voi', 'Renuntati la clientela politica'.

SLATINA. In jur de 100 de pro­tes­tatari s-au adunat aseara la Slatina, pe platoul din fata Prefecturii Olt. Aces­tia au aplaudat decizia Curtii Constitutionale privind comasarea alegerilor si au sustinut ca este o victorie a demonstrantilor care au iesit in strada in fiecare zi si au cerut respectarea valorilor democratice. Protestatarii au scandat lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale, avand, de asemenea, si solicitari de ordin social. Proteste, tot neautorizate, sunt asteptate si la Caracal, iar de astazi se va desfasura un protest autorizat si in comuna Bucinisu.

MEHEDINTI. Cateva zeci de persoane au protestat spontan, ieri, in fata Prefecturii Mehedinti. Ei au scandat lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale, nemultumiti fiind de masurile de austeritate luate de guvernanti. Manifestantii au spus ca vor reveni si astazi.

RESITA. Pentru a 11-a zi conse­cu­­tiv, in centrul municipiului, protestarii au scandat impotriva actualului Guvern. De data aceasta, protestatarii au strigat insa si impotriva partidelor politice. In ciuda timpului nefavorabil, oamenii sustin ca se vor aduna si in zilele urmatoare.

FOCSANI. In jur de 50 de persoane au protestat aseara in Piata Unirii din municipiul Focsani, desi ningea viscolit. Manifestantii s-au adunat in Piata Unirii in jurul orei 17:00 cu pancarte pe care erau scrise mesaje antiguvernamentale si antiprezidentiale. Ei au strigat 'Vrem anticipate', 'Rusine, rusine sa va fie' si 'Demisia'.

ALBA-IULIA. Cateva persoane s-au adunat ieri, in ciuda ninsorii, la Alba-Iulia, pentru a manifesta im­po­tri­va Guvernului si a sefului statului. Oamenii s-au adunat la Monumentul Revolutiei, ridicat in amintirea evenimentelor din Decembrie 1989, unde au scandat lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale. Aces­tia purtau pancarte cu mesajele 'Hai la lupta cea mare/ Rob cu rob sa ne unim/ Pe Boc si pe Basescu/ Noi sa-i destituim', 'Afara-i frig/ In casa-i frig/ Deschid fereastra, apoi strig/ Iti multumesc, Basescu/ Ca ne-ai calit'.

ALEXANDRIA. Aproape 50 de persoane au iesit din nou aseara la un miting neautorizat pe platoul din fata casei de cultura din municipiul Alexandria, in ciuda frigului si a vantului puternic. Si de aceasta data s-au scandat lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale, cerandu-se, de asemenea, organizarea de alegeri anticipate. Manifestarea s-a desfasurat pasnic, fara incidente, in absenta unor forte de ordine.

SUCEAVA. Cateva zeci de persoane au protestat aseara, in pofida ninsorii abundente si a frigului, pentru a 12-a zi consecutiv, in fata Pala­tului Administrativ din Suceava, cerand demisia presedintelui, a Guvernului si alegeri anticipate, un miting similar fiind organizat in municipiul Falticeni. Ei au scandat lozinci antiprezidentiale si antiguvernamentale, printre care 'Cerem tara inapoi de la hoti, de la ciocoi', 'Oprea si cu gasca lui, dusmanii poporului!' sau 'Demisia in bloc, in frunte cu Boc!'.

×
Subiecte în articol: special