x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Scrisoarea de rămas bun a lui Adrian Năstase către fiul său, Andrei: "Să nu faci politică"

Scrisoarea de rămas bun a lui Adrian Năstase către fiul său, Andrei: "Să nu faci politică"

01 Iul 2012   •   18:28
Scrisoarea de rămas bun a lui Adrian Năstase către fiul său, Andrei: "Să nu faci politică"

In cadrul emisiunii "Sinteza zilei", la Antena 3, Andrei Nastase, fiul fostului premier Adrian Nastase a prezentat public ultima scrisoare ce i-a fost adresata de catre tatal sau inainte de tragicul eveniment.

"Andrei, dragul meu,

Vei ramane capul familiei.
Sa ai grija de mama si de Mihnea.
Stiu ca va fi greu. Dar stiu ca vei reusi.
Va trebui, cu ajutorul avocatilor, sa-mi restituiti dreptul la onoare si la demnitate.
Poate ca va fi greu sa intelegi decizia mea. Dar nimeni nu va reusi sa ma umileasca, dupa o viata de munca si de eforturi.
Prefer sa plec de langa voi cu demnitate si cu sentimentul ca nu accept nedreptatile.
Iti doresc sa fii fericit, sa ai o familie frumoasa si sa nu faci niciodata politica.
Vei avea multe griji dar vei gasi multi oameni care iti vor fi aproape.
Te imbratisez cu toata dragostea,
Tata
20.06.2012"

"Cred ca Dumnezeu l-a salvat pe Adrian Nastase. Si spun asta pentru ca politistul in incapare cu el i-a salvat viata. Este singurul lucru pe care vreau sa mi-l aduc aminte din acea seara".

Andrei Nastase a vorbit despre faptul ca au existat persoane care si-au exprimat foarte clar opinia, public, in emisiuni sau pe calte cai carora le multumeste.Totusi, Andrei Nastase sustine ca "asistam la un risc pe care il simt aceste persoane daca spun ca nu este drept ceeea ce i s-a intamplat lui Adrian Nastase'. Sunt politisti, doctori, avocati, prieteni care sunt speriati de catre cei care in continuare vor sa-i faca rau lui Adrian Nastase. Fiul fostului premier a mai anuntat ca azi " s-a intamplat un lucru care i--a dat peste cap intreaga familie: unul dintre avocatii lui Adrian Nastase – Liviu Popescu – a decis sa se retraga si sa nu-l mai reprezinte pe Adrian Nastase la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Motivul: in urma unor amenintari, a unei alergii suspecte a sotiei, descoperita la un control obisnuit.

Alte declaratii ale lui Andrei Nastase:
● "In acea seara cred ca numai Dumnezeu l-a salvat pe tata. Si este singurul lucru pe care vreau sa mi-l aduc aminte."

● "Eu sunt dispus sa fac orice este posibil pentru a-l aduce pe tatal meu acasa. Dar nu stiu daca tatal meu vrea ca tocmai cei care l-au condamnat sa-i semneze aceasta cerere de gratiere"

● "Eu pentru tatal meu sunt dispus sa fac orice, chiar sa merg la portile Palatului Cotroceni pentru a depune cererea de gratiere catre Presedinte, chiar daca acesta o va respinge. Sunt tentat sa fac acest lucru, dar nu stiu daca tata ar fi dispus sa accepte."

● "Starea lui de sanatate ne ingrijoreaza cel mai mult, Adrian Nastase are totusi 60 de ani. Multe persoane la aceasta varsta incep sa aiba probleme, el are un dosar medical destul de stufos, dar, de teama nimeni nu vrea sa-l ia acum in considerate."

● "Vreau sa remarcati cata forta are. Profesorul Lascar l-a operat dintr-o parte in cealalta si totusi a tinut capul sus fara sa se sprijine Trebuie sa va spun ca starea lui de sanatate nu este cea mai buna. Totusi Adrian Nastase este puternic, a strans sustinere si respect din partea oamenilor, care i-au dat incredere".

×