x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Suporteri D.A. - Bucurie in Piata

Suporteri D.A. - Bucurie in Piata

13 Dec 2004   •   00:00

ALEGERI 2004
Peste 1.000 de sustinatori ai candidatului Aliantei, Traian Basescu, s-au strans, imediat dupa anuntarea primelor rezultate ale sondajelor la urne, in Piata Universitatii, unde erau amplasate si corturile de campanie ale aliatilor.
Click pentru a mari imaginea
Un banner urias pe care era inscriptionata sigla Aliantei D.A. era purtat prin multime de cativa simpatizanti, peste capetele celor care s-au strans in piata, majoritatea tineri. Ambianta a fost asigurata de doi membri ai echipei de campanie ai lui Basescu si de viceprimarul Capitalei Ludovic Orban, care au venit inarmati cu statie si microfon. Sustinatorii lui Basescu au strigat: "Nu va fie frica, PSD-ul pica", "Adriane nici nu stii cat de mic incepi sa fii", "Basescu - DA, Nastase, pa". Imnul ad-hoc pe care deja l-a adoptat Basescu din campanie, melodia trupei Morometzii "Romania trezeste-te", a rasunat in piata de nenumarate ori, cantata de sutele de tineri. Blitz-urile fotoreporterilor au fost concurate de telefoanele mobile cu camera, fiecare dintre participantii la miting dorind sa imortalizeze momentul. Perimetrul Universitate - Arhitectura - Fantani a devenit in scurt timp portocaliu, culoarea Aliantei.

MESAJ. Gardurile de protectie amplasate de jandarmi au fixat locul bucuriei in afara traseului automobilelor, care au circulat totusi greu in zona. In timp ce in Piata Universitatii incepeau sa se adune simpatizantii Aliantei PNL-PD, Traian Basescu le cerea, din fata sediului PD din Modrogan sa se indrepte spre casele lor, "dupa ce isi vor consuma bucuria". Surpriza. La o ora de la acest indemn menit sa asigure exprimarea bucuriei in limitele normalului si sa evite posibilele incidente, Basescu a aparut in mijlocul simpatizantilor din Piata, aducand bucuria lor la cotele delirului. (Dana Piciu/ Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: eveniment