x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Terminatorul László Kövér se întoarce

Terminatorul László Kövér se întoarce

de Dorin Suciu    |    05 Iun 2012   •   12:04
Terminatorul László Kövér se întoarce

Viata bate filmul! Mai tare decat Arnold Schwarzenegger cu al sau: “I'll be back!', László Kövér se intoarce! Itt és most! Aici si acum! Chiar daca dna Anastase si dl Blaga l-au rugat politicos, chiar umil, sa se intoarca abia dupa terminarea campaniei electorale din Romania...

Sa vedem totusi cine este Terminatorul Bazinului Carpatic.

Dupa o serioasa investigatie am aflat ca László Kövér - n. 29 dec. 1959 - actualul presedinte al Parlamentului Ungarei, este un produs al nomenclaturii comuniste. Dupa stagiul in Uniunea Tineretului Socialist Muncitoresc ungar, cariera sa a debutat cu postul de cercetator la Institutul de sociologie de pe langa Comitetul Central al Partidului Socialist Muncitoresc Ungar. Calitate in care a devenit si beneficiar al unor burse Soros.

In 1988, impreuna cu Viktor Orban, Zsolt Nemeth si altii, László Kövér a fondat Federatia Tinerilor Democrat Liberali - Fidesz. Dupa venirea la putere a Fidesz in 1998, a devenit ministru fara portofoliu insarcinat cu coordonarea serviciilor secrete ungare.

Prima sedinta de instalare este anecdotica: Kövér debuteaza prin a citi conducerii serviciilor fragmente din Biblie! Cere autobiografii amanuntite privind originea si activitatea subordonatilor. Epureaza serviciile secrete de persoanele cu simpatii socialiste sau liber-democrate si de origine evreiasca. Creste cu 80% salariile lucratorilor din servicii pentru a le castiga loialitatea. Politizeaza intens activitatea serviciilor secrete ungare. Dispune ascultarea telefoanelor si monitorizarea politicienilor din opozitie, instaurand o atmosfera de suspiciune si teama. Efectiv, face politie politica.

Este implicat politic si ca sef al serviciilor secrete in incitarea si chiar intoxicarea minoritatilor din tarile vecine Ungariei. Printre actiunile instrumentate de Kövér se numara: Operatiunea Duna in care au fost intoxicati liderii unor formatii ale minoritatilor maghiare din Romania; dezinformarea “Tinutul Secuiesc – Tibetul Romaniei', conceputa impreuna cu László Tokes si diversiunea reinhumarii scriitorului fascist si antisemit Jozsef Nyiro, conceputa in scopuri electorale, desfasurata in paralel cu o actiune de intoxicare a autoritatilor romane.

Printre scopurile recentului scandal József Nyíro se numara, foarte probabil, intentia unei noi marcari politice si culturale a “Tinutului secuiesc' precum si de infiintare a unui loc de pelerinaj pentru miscarile neofascist-hungariste din Romania.

In ianuarie 2000, László Kövér a fost ales presedinte al Fidesz in locul primului ministru Viktor Orban, renuntand la postul de ministru coordonator al serviciilor secrete. Reactiile opozitiei au fost elocvente: László Kovács, presedintele Partidului Socialist Ungar, a fost deosebit de taios apreciind ca "Plecarea lui László Kövér din functia de ministru este un fapt imbucurator, pentru ca este mult mai bine daca serviciile secrete nu vor mai fi in mana unui politician care, in mod evident, este dominat de patimi si are inclinatii spre ura".

In iulie 2010, László Kövér este ales ca presedinte al Parlamentului Ungariei in locul lui Pal Schmitt, care devine presedintele Ungariei. (Ulterior Schmitt va demisiona fiind acuzat si dovedit de plagiat.)

In calitate de presedinte al Parlamentului ungar, László Kövér face declaratii care sunt considerate de Slovacia “veritabile declaratii de razboi'.

La 12 martie 2011 tine la Targu-Mures un discurs care reprezinta o incitare, prin manipulare, a radicalilor din Consiliile Nationale Secuiesti pentru obtinerea autonomiei pe criterii teritoriale. Declaratiile au fost menite sa induca ideea legitimitatii autonomiei teritoriale pe baza etnica, “nu numai ca un drept legal, ci ca pe unul divin! “Ungaria va sprijini obtinerea autonomiei Tinutului secuiesc', a sustinut Kövér. “Ceea ce vrea Consiliul National Secuiesc este moral, legal si corect!'

Recent, la Odorheiu Secuiesc, presedintele parlamentului ungar a jignit grav Guvernul Romaniei care s-ar fi purtat “neprietenos, agresiv si barbar'. In fapt, autoritatile romane nu faceau altceva decat sa incerce, puse in fata faptului implint, contracararea actiunii, conceputa in scopuri vadit electorale, dar nu numai, a reinhumarii lui Jozsef Nyiro. Faptul ca acesta, scriitor popular intre cele doua razboaie mondiale, avusese o activitate iredentist-revizionista, fascist-hungarista, in linia partidului Crucile cu Sageti, si virulent antisemita era de notorietate in Ungaria, iar guvernul Fidesz si László Kövér o cunosteau foarte bine.

Bine ati revenit in Romania, pentru a tulbura viata ei politica interna si pentru a dezbina maghiarimea de pe la noi si partidele ei! Va rugam, stimate László Kövér, presedinte al Parlamentului Ungariei, sa ne scuzati ca n-am gasit pentru dumneavoastra scheletul acelui cal alb pe care Horthy, in septembrie 1940, a intrat in Transilvania ciuntita. Tare bine v-ar fi stat calare pe el! Dupa care l-ati fi putut reinhuma…


<
< VIDEO - Kover ameninta Slovacia cu interventia militara
×