x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Toată lumea ştie, ne conduce SIE!

Toată lumea ştie, ne conduce SIE!

15 Feb 2012   •   21:00
Toată lumea ştie, ne conduce SIE!

De 32 de zile Piata Universitatii a devenit, pentru mine, poate cel mai important loc din Romania. Este locul pe care l-am 'eliberat' si in care romanii isi pot striga nestingheriti ne­mul­tumirile. Prima mea seara de pro­tes­te a fost sub semnul necunoscutului, am mers acolo pentru ca eram in aceeasi masura dornic de a face ceva pentru a schimba mersul descendent al societatii noastre, cat si speriat pentru ca nu stiam ce mi se va putea in­tam­pla avand in vedere interventiile in forta pe care jandarmii le avuse­se­ra in prima zi de protest.

Semnul mare de intrebare pe care l-am avut a dis­parut rapid, inca de la primele ore de participare intelegand ca nu voi pati nimic rau si ca prezente mea acolo (la fel ca si prezenta tuturor celorlalti) va fi esentiala pentru indeplinirea scopului comun al nostru: demisia Presedintelui Traian Basescu si inceperea reformarii clasei politice.
Din acea duminica de 14 ianuarie merg zi de zi in Piata Universitatii incepand cu orele 20 pentru a fi alaturi de prietenii pe care mi i-am facut in aceasta luna de proteste.

Ce-mi place cel mai mult la Piata Universitatii este aceasta diversitate a celor care protesteaza, suntem oameni de toate varstele si din toate paturile sociale, de la patroni de restaurante la elevi/studenti, someri, pofesori etc.
In zona Fantanii de la Piata Universitatii nu exista lideri, nu exista oameni platiti de x sau y, oameni afiliati politic, ci exista doar un grup masiv de CETåTENI care prin gestul lor, prin perseverenta lor, prin indignarea lor nu fac altceva decat sa participe activ la reinstaurarea DEMOCRATIEI reale in Romania.

Datorita noua legea sanatatii a fost retrasa, domnul Raed Arafat a fost repus in functie, taxa auto mai asteapa, a fost demis un guvern si toata clasa politica si-a amintit brusc ca exista DIALOG cu electoratul.

Forta protestului din Piata Universitatii s-a vazut cel mai bine in momentul numirii noului prim-ministru, domnul Mihai Razvan Ungureanu, prezenta domniei sale in fruntea Guvernului (prin prisma functiei anterioare, aceea de sef al Serviciului de Informatii Externe) aratand clar ca exista o teama reala in randul puterii si ca doar sprijinul extern o mai poate sustine acolo sus.
Asadar, dragi Romani – DACA VA PASA VENITI IN PIATA!

• Costin Militaru, Protestar si in acelasi timp medic medicina umana

×
Subiecte în articol: special