x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special „Un bărbat de gen neutru a distrus învăţământul!”

„Un bărbat de gen neutru a distrus învăţământul!”

de Carmen Dragomir    |    Petru Zoltan    |    02 Feb 2012   •   21:00
„Un bărbat de gen neutru a distrus învăţământul!”

Pentru a 21-a zi consecutiv, in ciuda frigului de afara, oamenii au iesit din nou in strada sa-si strige nemultumi­rile impotriva Guvernului condus de Emil Boc. In jurul orei 19:00, in fata Teatrului National se aflau aproximativ 100 de manifestanti aflati in asteptarea tinerilor care protesteaza la Fantana, pe latura opusa a Pietei.

Pe masura apropierii sfarsitului de saptamana, Piata Universitatii pare sa fie din ce in ce mai animata. Sunt tot mai multi tineri, dar si oameni trecuti de prima tinerete, toti 'inarmati' cu pancarte pe care sunt inscrise lozinci creative impotriva Guvernului sau traditionalele mesaje prin care cer demisia presedintelui Traian Basescu.

Multimea manifestantilor scandeaza 'Rezistenta, rezistenta!', afirmandu-si dorinta de a continua protestele in ciuda politicienilor care vor ca vocea Pietei Universitatii sa nu se mai faca auzita, dar si a gerului care a pus stapanire pe Romania. Multi dintre ei se afla in Piata inca de la inceputul protestelor. Pe cartoanele agatate de gat sau pe bannerele pe care le poarta stau scrise mesaje dure, sau cu haz, prin care transmit presedintelui Basescu sa 'abandoneze nava': 'M-ai numit neavenit, de aia am venit. Prin aceasta pancarta imi exprim dispretul', sau 'Base, metroul este de vanzare!'. O doamna, intre doua varste, poarta un banner cu urmatorul mesaj: 'Au innebunit salcamii, si acum vrei sa fii cuminte?'. Unul dintre cele mai dure mesaje din Piata face o comparatie intre Traian Basescu si Nicolae Ceausescu: 'Nu vrem bani, nu vrem mancare, dictatorul sa se care'.

In spatele grupului de protest strans in fata Teatrului National, pe o masuta troneaza doua recipiente uriase, de cate 20 de litri fiecare, unul cu cafea, celalalt cu ceai. Cei trei tineri care impart aceste 'delicatese' spun ca vin de aproape o saptamana in Piata si ca stau pana in jurul orei 19:00. La scurt timp dupa plecarea lor, in Piata si-au facut aparitia cinci tinere studente care au adus, pentru incalzirea manifestantilor, zece litri de ceai fierbinte, oamenii multumindu-le pentru gestul frumos.

Tinerii prezenti in Piata Universitatii au scandat si impotriva mi­nistrului Educatiei, Daniel Funeriu, amintindu-i ca 'un barbat de gen neutru a distrus invatamantul'.

Solidar cu manifestantii a tinut sa fie si un grup de angajati ai Metrorex care si-a strigat nemul­tumirile fata de degradarea condi­tiilor de viata din Romania.

Pe partea opusa a Pietei, la Fantana, alaturi de un steag tricolor e afisat mesajul: 'O dorinta sincera, Romania libera! Cer mult?'

×