x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Vadim Tudor a votat de ziua lui

Vadim Tudor a votat de ziua lui

28 Noi 2004   •   00:00

ALEGERI GENERALE 2004
Candidatul PRM la functia de Presedinte al Romaniei, senatorul Corneliu Vadim Tudor, si-a exercitat ieri dreptul de vot la Scoala nr. 150 din cartierul Cotroceni.
CARMEN VINTILA

Click pentru a mari imaginea
ATITUDINE. De ziua lui de nastere care a coincis cu ziua alegerilor, C.V. Tudor a fost mai putin vehement
Liderul PRM era bucuros ca "Dumnezeu parca a programat inadins aceste alegeri cruciale pentru viitorul Romaniei" chiar de ziua lui de nastere. El a sosit la sectia de votare in jurul orei 12:00 impreuna cu sotia, fetitele sale si cativa dintre liderii partidului. Printre urarile de "La multi ani" pe care le-a primit din partea membrilor sectiei de votare, senatorul si-a schimbat ochelarii de soare cu cei de vedere pentru a semna la primirea buletinelor de vot. Apoi, zambind, senatorul a intrat primul in cabina de vot, sotia asteptandu-l afara pentru a primi stampila. In momentul introducerii buletinelor de vot in urne, Vadim a constatat cu zambetul pe buze ca "presa e mai multa de data asta", dupa care a iesit cu fetitele, lasandu-si sotia sa ia buletinele.

SIGURANTA. Candidat la functia de presedinte pentru a treia oara, Vadim Tudor a tinut sa sublinieze ca "daca alegerile nu vor fi fraudate", in mod sigur va castiga. "Daca, insa, prin absurd, nu voi castiga, pentru ca orice este posibil, nu am sa disper, intrucat eu am o alta tabla de valori, pentru mine functiile publice conteaza foarte putin", a spus senatorul. Intrebat ce procent din totalul de voturi exprimate crede ca va obtine, Vadim a spus ca: "In mod normal, PRM ar trebui sa aiba 30%, iar eu, daca nu voi fi furat, in jur de 40%. Nu exagerez cu nimic si nu fac pronosticuri, eu ma bazez pe ceea ce stiu, pe niste mega-sondaje care merg zi si noapte".

RETICENT. Nu a spus cui va acorda voturile in cazul in care nu va intra in turul doi, considerand ca "e prematur" sa spuna acest lucru si ca "pe asemenea ipoteze" nu merge. "Sa vedem totusi cine va intra in finala si eu va asigur ca vom face cum e mai bine pentru tara noastra, dar e timpul sa vina si generatia mai tanara de politicieni la putere", a spus senatorul, dupa care, insotit de cei cu care venise, s-a indreptat spre casa, pe jos, asa cum si venise.

IN ASTEPTARE
"Sa vedem totusi cine va intra in finala, si eu va asigur ca vom face cum e mai bine pentru tara noastra"
CV Tudor candidatul PRM la Presedintie

.

.

Forta Democrata - Roman vrea bucurie pe ulite

Click pentru a mari imaginea
MILA. Petre Roman i-a compatimit pe romanii striviti de necazuri
Candidatul la Presedintie al partidului Forta Democrata din Romania, Petre Roman, a votat ieri la sectia 120, din incinta Liceului "Jean Monnet". "Va fi bine si va fi bucurie si pe ulitele romanilor striviti de necazuri", a afirmat Roman dupa ce a votat.

El a adaugat ca la conducerea tarii este nevoie de "oameni binevoitori, corecti, cinstiti si care sa-i slujeasca pe cetateni", acestea fiind lucrurile care au lipsit in ultimii ani. Roman s-a aratat increzator ca romanii vor iesi din case pentru a merge la urne, deoarece pe cetateni "ii intereseaza sa se schimbe ceva, sa fie o schimbare serioasa sincera".

.

.

.

Pipera - Gigi Becali ar dori o lege a spovedaniei

Click pentru a mari imaginea
REALIST. Gigi Becali e constient ca nu va fi presedinte
Candidatul Partidului Noua Generatie la Presedintie, Gigi Becali, a votat, impreuna cu familia, in comuna Pipera. Inainte de a-si exercita dreptul la vot, Becali a participat la o slujba religioasa la biserica din localitate, ctitorita de el. Becali a sosit la urne fiind flancat de doi ofiteri SPP, facandu-si loc cu greu prin multimea de alegatori din comuna, care au decis sa voteze in prima jumatate a zilei, pentru ca, dupa-amiaza, sa urmareasca meciul de fotbal dintre Steaua si Poli AEK Timisoara.

CONDITII. La iesirea din sectia de votare, liderul PNG a dat o scurta declaratie ziaristilor prezenti. Intrebat pentru ce a votat, Gigi Becali a raspuns: "Pentru ca Romania sa nu mai fie jefuita". El a reafirmat ca, in situatia in care ar deveni presedinte, primul lucru pe care l-ar face ar fi aceea a promovarii unei "legi a spovedaniei, si toti cei care au bani facuti ilegal si depusi in strainatate sa-i aduca si sa-i investeasca in Romania". Daca nu ar ajunge in turul al doilea la prezidentiale, Becali a declarat ca il va sustine pe acela care ii va da "in scris ca Romania nu va mai fi jefuita". "Este posibil sa-l sustin pe Nastase, dar si pe Basescu, dar numai in cazul in care se duce la biserica, se impartaseste si isi cere scuze in fata romanilor pentru jignirea pe care le-a adus-o cand a spus ca 20 la suta dintre cetateni sunt homosexuali", a mai precizat presedintele PNG. (Ion Alexandru)

.

.

AP - Milut a venit cu sotia

Click pentru a mari imaginea
Candidatul Actiunii Populare (AP) la Presedintie, Marian Petre Milut, a votat ieri la Liceul "Nicolae Tonitza". Milut (foto) si-a exprimat speranta ca aceste alegeri vor da un raspuns real la intrebarea daca Romania vrea sa fie o tara capitalista sau intarzie acest aspect cu inca patru, cinci sau 20 de ani. Conform candidatului AP la functia suprema in stat, alegerile din 28 noiembrie reprezinta un moment decisiv. El s-a prezentat la Liceul "Nicolae Tonitza", in jurul orei 9:00, insotit de sotie, de cantaretul Adrian Daminescu, precum si de alti sustinatori, membri ai AP sau reprezentanti ai Uniunii Nationale a Patronatului Roman.

SCHIMB DE URNE. La solicitarea sustinatorilor lui Marian Petre Milut, care au considerat ca prin dispunerea si inscriptionarea urnelor cu initialele "P" pentru presedinte, "S" pentru senatori si "D" pentru deputati, electoratul ar putea fi influentat sa aiba o anumita optiune politica, membrii Comisiei de votare au schimbat pozitia urnelor.

Un membru in comisia de votare din partea Aliantei D.A., Ioana Tanase, a spus ca ea insasi a notat cele trei initiale, iar vicepresedintele sectiei de votare nr. 126, Ion Gruia, a declarat ca urnele, care au fost initial separate, au fost puse una langa alta pentru a se face loc sustinatorilor lui Marian Petre Milut.

Constantinescu - "Vot dupa suflet"

Liderul partidului Actiunea Populara (AP), fostul presedinte, Emil Constantinescu, le-a transmis romanilor ieri, dupa ce a votat la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", sa gandeasca cu propria lor minte si sa aleaga cu propriul lor suflet. "Poate o sa reusim dupa 15 ani sa exprimam un vot in care sa se recunoasca si cei care au dorit o schimbare reala in Romania", a spus fostul sef al statului. Presedintele AP a votat in jurul orei 11:00, fiind insotit de sotia sa, Nadia Constantinescu si de membrii formatiunii politice al carei lider este.

.

.

Independent - Dinu a jucat pe cartea autoritatii

Candidatul independent la Presedintia Romaniei Gheorghe Dinu considera ca a venit momentul ca in fotoliul prezidential sa se instaleze un om demn, competent si autoritar. "Sper ca acest vot sa fie dat seriozitatii, autoritatii reale si competentei. De aici incolo va incepe demnitatea adevarata a poporului roman", a declarat ieri Gheorghe Dinu, dupa ce a votat la sectia 13 de la Colegiul National "Sf. Sava".
×
Subiecte în articol: eveniment becali roman votat