x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Zeci de mii de cărţi sunt trimise la bibliotecile din ţară, în cadrul campaniei "Lăsaţi-mă să învăţ!"

Zeci de mii de cărţi sunt trimise la bibliotecile din ţară, în cadrul campaniei "Lăsaţi-mă să învăţ!"

23 Ian 2012   •   15:11
Zeci de mii de cărţi sunt trimise la bibliotecile din ţară, în cadrul campaniei "Lăsaţi-mă să învăţ!"

In perioada 19 – 20 ianuarie, echipa Fundatiei Mereu Aproape, s-a deplasat in Moldova, in localitatile Hangu – Neamt si Rasca – Suceava, unde au fost oferite in cadrul campaniei LASATI-MA SA INVAT!, cate 5000 de carti pentru fiecare biblioteca.

Biblioteca comunala din Hangu se bucura de un spatiu generos, recent renovat, coordonat de o bibliotecara cu o daruire extraordinara fata de meseria sa. In ciuda faptului ca numerosi copii trec pragul acestui spatiu, fondul de carte a reprezentat pana acum cea mai mare problema. Biblioteca avea prea putine carti, majoritatea foarte vechi si prea uzate. De acum, rafturile vor gazdui 5000 de volume nou-noute, oferind copiilor posibilitatea de a descoperi cu adevarat basmele, povestile precum si fascinanta lume a stiintei. Pe langa carti, fundatia a oferit bibliotecii si un calculator si o multime de DVD-uri educative, ce vor fi folosite intr-o sala speciala pentru video-proiectii. Prin integrarea in circuitul Centrelor de lectura 'Mereu Aproape', biblioteca din Hangu va putea sa-si completeze paleta de activitati educative pe care le desfasoara.

La Rasca, in judetul Suceava, copii de scoala si gradinita asteptau nerabdatori 'minunea', cele 5000 de volume despre care le vorbise bibliotecara. Pe langa 'muntele de carti', biblioteca a fost inzestrata si cu doua PC-uri, care vor fi puse la dispozitia copiilor. Autoritatile din Rasca au promis ca, foarte curand, vor muta biblioteca intr-un spatiu mai mare si modern, spre bucuria copiilor dornici de lectura.

In cadrul campaniei LASATI-MA SA INVAT!, s-au pus deja bazele si pentru doua centre de alfabetizare la Miroslovesti - Iasi (unde s-au oferit carti si calculatoare) si Dorohoi, urmand ca in zilele urmatoare sa se inceapa lucrarile de amenajare si la centrul din Marasesti. Mai mult, in saptamana aceasta, alte 20 000 de carti si calculatoare vor pleca spre centrele de lectura din Petrila si Tulcea.

×
Subiecte în articol: lasati-ma sa invat