x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Poate plec din fotbal"

„Poate plec din fotbal"

de Daniel Stan    |    29 Aug 2007   •   00:00
„Poate plec din fotbal"
Sursa foto: DAVID PASARIS /

Principalul finanţator al lui Poli Timişoara cere clemenţă pentru Ionel Ganea, invocănd faptul că fostul internaţional a fost provocat atăt de Săpunaru, căt şi de victima sa, asistentul Dorin Mudura.

Principalul finanţator al lui Poli Timişoara cere clemenţă pentru Ionel Ganea, invocănd faptul că fostul internaţional a fost provocat atăt de Săpunaru, căt şi de victima sa, asistentul Dorin Mudura.

Omul care finanţează gruparea timişoreană nu concepe ca Ionel Ganea să primească pedeapsa maximă. "Vreau să se judece la fel cum comisia a făcut-o după partida Jiul - Rapid, din finalul campionatului 2005-2006. Giuleştenii au fost aproape să-l linşeze pe arbitru şi ce au primit?", a spus Iancu.

ANTI-LUPESCU. "Am spus de la bun inceput că Ionuţ Lupescu este depăşit de noua lui sarcină, trasată de Mircea Sandu. Lupescu trebuie să perfecţioneze şi să găndească delegările. La un meci cu Rapid am primit un arbitru debutant. Nu mai vreau să-l jignesc, dar de la el pleacă tot", a declarat principalul finaţator al timişorenilor. Iancu s-a dovedit a fi trup şi suflet alături de Ionel Ganea, după gesul huliganic al acestuia faţă de arbitrul asistent, Deorin Mudura, la meciul cu Rapid: "A fost un gest reprobabil, dar voi apăra numele lui Poli Timişoara şi pe cel al lui Ionel Ganea. Personal, susţin că Ganea a fost provocat. Ştiţi ce i-a spus domnul Mudura? Vă spun eu: «Vezi că te dau afară dacă mai vorbeşti!». Păi eu ce să cred? Din prima etapă am fost vănaţi".

RENUNŢĂ? Marian Iancu a mai spus că se găndeşte să iasă din fotbal: "Inclin să cred că există ceva cu echipele din provincie. Sunt persoane angajate la FRF care nu se găndesc decăt la echipele din Bucureşti. Mă găndesc, sincer, să renunţ, să mă retrag din fotbal. Poate vănd clubul, nu ştiu ce va fi". Omul cu banii de la Timişoara speră ca decizia Comisiei de Disciplină, in cazul Ionel Ganea, să fie blăndă: "Nu cer decăt dreptate faţă de precedentele din Liga 1. La un meci Jiul - Rapid, giuleştenii aproape l-au linşat pe arbitru, iar suspendările au fost decente. Asta aştept şi eu. Repet, Ganea a fost provocat". Iancu a incheiat cu atacuri asupra FRF: "Lucrurile sunt constipate de la vărf. Firescul fotbalului şi-a pierdut din plăcere. Timişoara pare un ghimpe in fotbalul romănesc, iar federaţia nu este departe de acest aspect".

"Boc nu are creier, Zotta e o puşcărie"

Ionel Ganea le-a răspuns in termeni duri secretarului general al Rapidului, Constantin Zotta, şi vicepreşedintelui LPF, Sandu Boc, care il criticaseră pentru gestul său. "Eu sunt un om al dreptăţii. Zotta vorbeşte? «Puşcăria» aia vorbeşte despre fotbal? El stă la Rapid pentru că are relaţii cu arbitri, nu pentru că e mare şmecher. Căt despre Sandu Boc, ce să-i ceri, că nu are nimic in creier. De cănd era la Craiova el umblă numai după lucruri de astea ieftine. Recunosc că am greşit, dar nu am omorăt pe nimeni. Este un gest făcut la nervi. Să vedem ce suspendare voi lua", a declarat Ganea.

Caz izolat

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a spus că e sigur că asemenea fapte reprobabile nu se vor mai repeta pe un teren de fotbal. "Cred că acest incident este unul izolat şi nu se va mai repeta. Se pare că banii care sunt puşi in joc, declaraţiile unora creează asupra jucătorilor şi antrenorilor o tensiune in plus, iar asupra arbitrilor, o presiune care ii face să greşească. Nu cred că astfel de lucruri vor continua, şi sunt convins că şi Comisia de Disciplină va lua măsurile ce se impun", a spus şeful arbitrilor, care a mai adugat că il felicită pe asistentul Mudura pentru curajul de care a dat dovadă, dar nu poate face acelaşi lucru cu "centralul" Erdei, care nu l-a ajutat pe colegul său. După ceea ce s-a intămplat la Timişoara, Constantin a spus că a fost sunat de mai mulţi arbitri, care au spus că se tem şi că ar trebui să se ia unele măsuri.

Eliminare

"Ganea trebuia eliminat din minutul 3, pentru că a avut un atac violent asupra unui adversar, căruia i-a pus in pericol integritatea fizică.El a venit in viteză, cu răutate, nu avea nici o şansă să joace mingea"

Dan Petrescu,vicepreşedinte CCA

Glumă

"Colţescu a zis că nu eşti arbitru dacă nu iei bătaie cel puţin o dată. Nici dacă făcea o glumă nu era bună. S-a hazardat făcănd aceste declaraţii intr-un moment nepotrivit. Această afirmaţie a lui lasă multe semne de intrebare despre caracterul său. Era vorba despre un coleg de-al lui, şi nu a procedat corect"

Gheorghe Constantin,preşedinte CCA

Lupescu: "Iancu vrea depunctarea echipei"

Directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a declarat că formaţia bănăţeană riscă să fie depunctată pentru declaraţiile calomnioase la adresa federalilor ale patronului Marian Iancu: "Este o persoană suspendată şi acum riscă o suspendare şi mai mare sau din cauza lui poate suferi clubul. Acum este treaba comisiilor să judece aceste noi declaraţii şi, după noul regulament, se poate ajunge şi la depunctarea clubului. Poate asta iţi doreşte domnul Iancu".

Bosănceanu, de la Farul, cere pedepsirea provocatorilor

Patronul clubului Farul, Gheorghe Bosănceanu (foto), a declarat că forurile fotbalistice ar trebui să aibă in vedere şi sancţionarea jucătorilor care-şi provoacă adversarii, unul dintre aceştia fiind rapidistul Săpunaru, cel care a generat conflictul cu Ganea, la Poli-Rapid.

×
Subiecte în articol: sport iancu ganea