x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A revenit Dorinel

A revenit Dorinel

de Marius Mihalcea    |    21 Aug 2007   •   00:00
A revenit Dorinel

In vederea meciului amical de măine cu Turcia, selecţionerul Victor Piţurcă l-a convocat şi pe antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, deţinătorul recordului de selecţii in prima noastră reprezentativă.Â

Romănia - Turcia - Tricolorii s-au reunit ieri la Centrul de Fotbal Mogoşoaia

In vederea meciului amical de măine cu Turcia, selecţionerul Victor Piţurcă l-a convocat şi pe antrenorul-jucător al echipei FC Vaslui, deţinătorul recordului de selecţii in prima noastră reprezentativă.Â

In vărstă de 39 de ani, Dorinel Munteanu, care are 131 de prezenţe in echipa naţională, revine printre "tricolori" după un an de absenţă, mai precis de la data de 16 august 2006, cănd Romănia a invins Cipru la Constanţa, tot intr-un meci amical, cu 2-0. "Am ţinut neapărat ca Dorinel să vină. Echipa are nevoie de experienţa lui Dorinel şi ne vom folosi in continuare de serviciile lui", a explicat Piţurcă.

Â

AMBIŢIOS. Fractura de peroneu suferită de stelistul Pleşan in meciul cu CFR Cluj şi retrogradarea craioveanului Dorel Stoica i-au dat selecţionerului planurile peste cap: "Pleşan era in atenţia mea, de altfel, el a şi fost prezent la ultima acţiune a echipei naţionale. El, Zicu şi Cociş sunt pierderi importante. In privinţa lui Dorel Stoica voi avea o discuţie cu cei din conducerea Universităţii Craiova să văd ce se intămplă, nu mi se pare normal să fie exclus din lot, fiindcă nu a jucat atăt de slab". Deşi nu va avea la dispoziţie toţi jucătorii pe care şi-i dorea, Piţurcă are aspiraţii dintre cele mai mari.

"Meciul cu turcii este foarte dificil, pentru că ei practică un fotbal agresiv, dar consider că ne va ajuta foarte mult, fiindcă şi Belarus joacă la fel. Pentru mine este important ca echipa naţională să nu piardă nici un meci anul acesta." Meciul cu Turcia de măine, de la ora 21:00, care va avea loc pe Stadionul Naţional, este ultimul joc de verificare a tricolorilor inaintea partidei cu Belarus, din preliminariile CE 2008, programată la 8 septembrie la Minsk.

Lotul de 20

Cei 20 de jucători care s-au prezentat ieri la Centrul de Fotbal Mogoşoaia sunt: Lobonţ (Dinamo), M. Popa (Poli Timişoara) - portari; P. Marin, D. Goian (ambii Steaua), M. Constantin (Rapid), Chivu (Inter Milano), R. Ştefan (Dinamo), Raţ (Şahtior) - fundaşi; Fl. Petre (ŢSKA Sofia), Nicoliţă, M. Rădoi, N. Dică (toţi Steaua), Codrea (Siena), C. Lazăr (Rapid), D. Munteanu (FC Vaslui), Ad. Cristea (Dinamo) - mijlocaşi; Mutu (Fiorentina), G. Bucur (Poli Timişoara), Marica (VfB Stuttgart) şi Mazilu (Rapid) - atacanţi.

Â

In Anglia

Tot ieri s-au reunit şi "tricolorii mici", aceştia urmănd să susţină in această seară, de la ora 21:45, la Bristol un meci amical cu echipa similară a Angliei. "Vom intălni o echipă foarte puternică, englezii ratănd calificarea in finala CE de tineret abia după o serie interminabilă de penaltyuri. Va fi o partidă dificilă, ultima repetiţie inaintea confruntării cu Bosnia, insă sper să ne păstrăm seria de invincibilitate din ultimele şase meciuri", a declarat antrenorul reprezentativei Romăniei, Emil Săndoi.

×
Subiecte în articol: sport