x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Adversar greu: Zaglebie Lubin

Adversar greu: Zaglebie Lubin

de Ionut Paduraru    |    30 Iun 2007   •   00:00
Adversar greu: Zaglebie Lubin

Roş-albaştrii nu au avut noroc la tragerea la sorţi pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor, unde vor intălni pe unul dintre cei mai dificili adversari posibili: campioana Poloniei, Zaglebie Lubin.

Steaua - Argăseală acuză nereguli la tragerea la sorţi

Roş-albaştrii nu au avut noroc la tragerea la sorţi pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor, unde vor intălni pe unul dintre cei mai dificili adversari posibili: campioana Poloniei, Zaglebie Lubin.

La stabilirea echipelor participante, doar Beitar Ierusalim şi Zaglebie Lubin păreau capabile să-i dea emoţii Stelei in această fază a competiţiei. După extragerea făcută ieri la Nyon, in faţa elevilor lui Hagi a ieşit tocmai una dintre aceste echipe.

PREZENTARE. Infiinţat in 1945, Zaglebie Lubin are in palmares două titluri (1991 şi 2007) şi o finală a Cupei Poloniei. A disputat două partide in Liga Campionilor, opt in Cupa UEFA şi 14 in Intertoto, neintălnind pănă acum echipe din Romănia. Are in lot doi internaţionali polonezi (Lobodzinski şi Szczypkowski), dar şi pe unul din cei mai valoroşi străini din campionatul polonez, fundaşul columbian Manuel Arboleda. Preşedintele Robert Pietryszyn a promis că va mai achiziţiona alţi patru internaţionali, in tentativa de a accede in grupele Ligii Campionilor. Işi dispută meciurile de acasă pe Stadionul Gorniczego Osrodka Sportu, de 34.000 de locuri.

INFORMAŢII. Managerul Stelei, Adrian Ilie, a declarat că se va consulta cu prietenul Dan Petrescu pentru a afla mai multe despre viitorul adversar. "Zaglebie este una dintre echipele grele cu care puteam să cădem, dar avem valoare şi nu putem să nu trecem de acest tur preliminar", a spus Ilie. Şi dinamovistul Hristu Chiacu, fost jucător in Polonia, la Wisla Cracovia, spune că Steaua are prima şansă: "Din căte am auzit, nu au luat campionatul pe bune, au fost ajutaţi de arbitri. Cu Wisla i-am intălnit in Cupa Poloniei şi i-am bătut lejer. E o echipă destul de slabă, dar depinde şi ce transferuri vor face".

DUBIOS. Preşedintele stelist, Valeriu Argăseală, a acuzat nereguli la tragerea la sorţi: "E cel mai greu adversar pe care l-am fi putut intălni şi nu este un lucru intămplător. Mi s-a părut dubios faptul că Zaglebie picase inainte cu o altă echipă, cănd Steaua nu fususe incă extrasă din urnă". De partea cealaltă, antrenorul polonez ar fi vrut alt adversar in turul doi: "Aş fi dorit un adversar cu nume, precum Glasgow Rangers. Steaua este o echipă tare, incomodă, dar neatractivă pentru fanii noştri".

Liga Campionilor - turul 2 preliminar

Derry City sau Piunik Erevan   - Şahtior Doneţk

Steaua Roşie Belgrad - Pobeda Prilep sau Levadia Tallinn

Glasgow Rangers - FK Zeta sau FBK Kaunas

Debrecen - Linfield sau Elfsborg

Zaglebie Lubin - Steaua

Genk - Marsaxlokk sau FK Sarajevo

The New Saints sau FK Ventspils - FC Salzburg

Olimpi Rustavi sau FC Astana - Rosenborg

Hafnarfjordur sau Torshavn - Â Â APOEL Nicosia sau BATE Borisov

FC Copenhaga - Beitar Ierusalim

Dudelange sau MSK Zilina - Slavia Praga

Tampere United sau SS Murata - Levski Sofia

NK Domzale sau KF Tirana -Â Â Khazar Lenkoran sau Dinamo Zagreb

Beşiktaş Istanbul - Şerif Tiraspol sau FC Ranger’s

Cele două manşe se vor disputa la 31 iulie/1 august şi 7/8 august.

×
Subiecte în articol: sport zaglebie zaglebie lubin