x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Afacere - Netoiu, la FC National?

Afacere - Netoiu, la FC National?

de Vicentiu Neagoe    |    24 Noi 2006   •   00:00
Afacere - Netoiu, la FC National?

Aer proaspat sub Platani. Discutiile dintre Gigi Netoiu si Constantin Iacov au inceput imediat dupa ce Jean Vladoiu si-a dat demisia de la carma Nationalului. "Comandantul" a cerut 50% din actiuni, spunand ca va aduce antrenor si jucatori.

Aer proaspat sub Platani. Discutiile dintre Gigi Netoiu si Constantin Iacov au inceput imediat dupa ce Jean Vladoiu si-a dat demisia de la carma Nationalului. "Comandantul" a cerut 50% din actiuni, spunand ca va aduce antrenor si jucatori.
Cunoscut ca un tip fara scrupule atunci cand e vorba despre castiguri imediate, Gigi Netoiu se reorienteaza. Dupa ce a reusit sa "demoleze" Universitatea Craiova, iar apoi a plecat sau, mai bine zis, a fost inlaturat de la echipa sa de suflet, Dinamo, Netoiu este foarte aproape de a deveni actionar la FC National.

TRANSFERURI. O data cu venirea sa la formatia din Parcul cu Platani, mai mult ca sigur din aceasta iarna, ar ajunge si mai multi jucatori care ii sunt apropiati lui Netoiu si care sunt reprezentati de acesta. Mai mult, surse din cadrul clubului sustin ca noul antrenor al "bancarilor" va fi Sorin Cartu, prieten cu "Comandantul". Jucatorii care ar urma sa ajunga la echipa aflata momentat pe locul 17 in Liga 1 sunt urmatorii: Cornel Frasineanu, Flavius Stoican, Cosmin Barcauan, dar si Lucian Goian si Bogdan Vrajitoarea.
Singurul impediment in realizarea cat mai rapida a tranzactiei este procesul pe care fostii actionari ai Nationalului i l-au intentat lui Constantin Iacov, dupa ce acesta a facut o majorare de capital la societatea pe actiuni ce finanteaza clubul. Iacov i-a propus lui Netoiu o asociere afland ca fostul "vice" de la Dinamo a mai fost tentat sa investeasca la acest club cand la carma sa se afla Gino Iorgulescu.

SOAPTE. Mai multe persoane din anturajul lui Iacov afirma ca acesta e constient ca a gresit cand a intrat in polemica cu seful Ligii, Dumitru Dragomir. Rezultatele mult sub asteptari, infrangerile directe in fata echipelor cu care se lupta pentru evitarea retrogradarii, dar si "subtirimea" lotului l-au facut pe acesta sa se reorienteze. A dat de cateva ori vina pe arbitraj, dar a vazut ca nu are sorti de izbanda, incercand altceva. Asa a luat legatura cu Netoiu, cunoscut ca prieten al lui Mitica Dragomir, si nu mare ne-ar fi mirarea sa aflam ca cei doi se vor impaca in scurt timp.

Strategie
In anul 2002, Netoiu parasea Craiova dupa o casnicie nereusita de aproape doi ani. Acesta nu a plecat cu mana goala din Banie, luand cu el aprope toti jucatorii Universitatii, mutandu-i la Dinamo, unde a devenit actionar. Asa au ajuns in "Stefan cel Mare" fotbalisti precum Plesan, Moti, Guso, Daouda si Ilie Iordache. Acestia nu au fost insa singurii jucatori care au parasit Craiova in timpul domniei lui Netoiu. Rand pe rand, Claudiu Niculescu, Barcauan, Grigorie, Stoican, Alexa sau Florea au ajuns la Dinamo gratis. Unii dintre ei au ajuns la alte echipe din tara si din strainatate. Ultima tranzactie de succes a "Comandantului" a fost vanzarea lui Alexa si Grigorie la Poli Timisoara pentru 1,3 milioane de euro, banii impartindu-se in mod egal intre Netoiu si Dinamo.

×
Subiecte în articol: sport netoiu