x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Albania - Bulgaria 1 - 1 - "Castraveţi" resemnaţi

Albania - Bulgaria 1 - 1 - "Castraveţi" resemnaţi

de Dragos Stoica    |    19 Oct 2007   •   00:00
Albania  -  Bulgaria 1  -  1 - "Castraveţi" resemnaţi
Sursa foto: GENT SHKULLAKU/

Bulgarii s-au sinucis. Doar 1-1 la Tirana, la capătul unui meci in care gazdele au mai avut o bară in debutul meciului şi un penalty ratat in minutul 89.

Bulgarii s-au sinucis. Doar 1-1 la Tirana, la capătul unui meci in care gazdele au mai avut o bară in debutul meciului şi un penalty ratat in minutul 89.

Cu două meciuri inainte de terminarea preliminariilor, bulgarii au nevoie de un miracol pentru a se putea califica la Campionatul European. Deşi le trebuia o victorie la Tirana pentru a păstra şanse, elevii lui Dimităr Penev s-au prezentat lamentabil, mai rău decăt la un meci amical.

CU BOTUL PE LABE. Spre cinstea ei, Albania a jucat la victorie din primul minut, elevii lui Otto Barici trimiţănd balonul in transversală după numai 180 de secunde de la fluierul de inceput. Pănă la pauză s-a făcut 1-0, după un autogol al lui Kişişev. Ameţiţi şi lipsiţi de vlagă, bulgarii au inceput să preseze de abia pe final, dar reuşita lui Berbatov din minutul 87 a venit prea tărziu. Mai mult, gazdele puteau căştiga, insă şi-au permis luxul să rateze un penalty in minutul 89. După meci, atacantul lui Tottenham i-a luat apărarea selecţionerului: "Penev şi-a făcut datoria, dar pe teren noi suntem cei care jucăm. Nu trebuie blamat antrenorul". Ieri, intreaga presă de la sud de Dunăre a avut acelaşi ton sumbru. Potrivit ziarului Topsport, şansele de calificare sunt egale cu zero, in timp ce site-ul novinite.com crede că naţionala Bulgariei are nevoie de "un miracol de proporţii epice" pentru a mai ajunge la turneul final. Şi agenţia Sportal pune cruce calificării: "Naţionala Bulgariei spune «La revedere» Campionatului European. Bulgaria se află la 4 puncte de Olanda şi are nevoie de două victorii in ultimele meciuri".

Olanda, uşurată

Reprezentativa Olandei a trecut cu 2-0 de Slovenia pe teren propriu, graţie golurilor lui Sneijder (’14) şi Huntelaar (’88), dar spectatorii prezenţi pe stadionul din Eindhoven au taxat dur evoluţia "Portocalei". Elevii lui Marco van Basten au fost huiduiţi la final, in condiţiile in care Slovenia a dat o replică mai mult decăt onorabilă. "Publicul nu a fost mulţumit, dar nici eu. Nu am jucat bine in a doua repriză. Niciodată nu este plăcut să fi fluierat de propriii suporteri, insă pot să-i inţeleg. Din punct de vedere tactic, am folosit un sistem care trebuia să genereze un spectacol frumos. Din păcate, am avut prea puţine ocazii", a declarat după meci selecţionerul olandez.

Recunoaştere

Intreaga presă olandeză de ieri a admis că supremaţia Romăniei in Grupa G este justificată. "Economicoasa echipă a Romăniei triumfă in Luxemburg şi merge la Euro-2008", a titrat Voetbal International, care a mai precizat: "Romănia profită de semieşecul Bulgariei şi se califică la pas". La răndul său, Â Voetbal Online a notat: "Romănia e deja la Euro-2008. Romănii trebuie să mulţumească in special Albaniei, care a incurcat Bulgaria de două ori. Romănia e a patra oară la un Campionat European, după 1984, 1996 şi 2000". Cel mai important cotidian din Ţara Lalelelor, De Telegraaf, a menţionat că "Romănia e acum calificată la Euro-2008, preluănd ferm controlul grupei şi făcănd un pas decisiv spre ocuparea primei poziţii la finalul preliminariilor".

×
Subiecte în articol: sport