x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Am rămas in 10 - Gicu Dobrin la ultima apariţie

Am rămas in 10 - Gicu Dobrin la ultima apariţie

de Elly Cristea    |    30 Oct 2007   •   00:00
Am rămas in 10 - Gicu Dobrin la ultima apariţie

Mii de oameni au ţinut să-l petreacă pe Prinţul din Trivale pe ultimul său drum, aducăndu-i un ultim omagiu.Â

• Ne părăseşte Prinţul din Trivale - Adrian Păunescu • Ultimele omagii ● Povestea lui Dobrin povestită de Dobrin ● Spectator de lux ● A umilit Dinamo ● Imposibil recurs pentru Prinţul din Trivale ● S-a refăcut cuplul Dumitrache - Dobrin ● Bisturiul care a salvat driblingul ● In topul de suflet al lui Helmut Schon ● Evadarea la Craiova • Ochii lui Dobrin • O inima etern aprinsa pentru FC Arges Â

ADIO, MAESTRE! - Dobrin a părăsit definitiv arena


Aproape 5.000 de oameni au infruntat frigul şi ploaia doar ca să-i fie alături Găscanului in ultimele sale ore petrecute pe Pămănt. Aproape că au umplut stadionul pe care altădată se străngeau să urmărească driblingurile fără egal ale Prinţului din Trivale.

Chiar dacă a fost zi cu program normal de lucru, mai mult ca sigur oamenii au invocat diverse motive pentru a nu lipsi de la inmormăntarea lui Dobrin. O inmormăntare care s-a transformat in spectacol cu aplauze, cu declaraţii uluitoare, cu scandări, cu salve de foc şi cu fanfară.

MESAJE DIN FLORI. Oamenii s-au adunat la Stadionul "Nicolae Dobrin" incă de la primele ore ale dimineţii. Cele peste 500 de coroane de flori au fost aşezate de jur-imprejurul stadionului. De garduri au fost agăţate flori. La fel şi pe scaune. In tribune au fost agăţate pănze uriaşe cu mesaje ale fanilor pentru idolul său: "Adio, Maestre", "Gicule, te iubim, pentru tot iţi mulţumim", "Două titluri căştigate de tine, următoarele două vor fi pentru tine", "Acum jucăm in 10, Dobrin ne-a părăsit". La mijlocul terenului a fost scris din flori "Te vom iubi mereu", şi din trandafiri s-a format numărul 10, numărul cu care a jucat in tinereţe Dobrin. Oficialităţile din Argeş au ridicat la marginea pistei căteva corturi de campanie special pentru oficierea slujbei din mijlocul terenului. Cele două porţi aveau in loc de plase bucăţi mari de pănză indoliată cu fotografia lui Nea Gicu.

30 DE PREOŢI. Fenomenul Dobrin a luat ieri la inmormăntare o amploare de nedescris. La ora 10:30, căţiva preoţi au ţinut o mică slujbă la catafalcul depus la loja oficială. Căţiva soldaţi au ridicat pe umeri sicriul Maestrului şi l-au coborăt pe teren chiar prin mijlocul oamenilor. Coşciugul a fost plimbat timp de căteva minute pe teren in acordurile unor melodii cintate de naistul Gheorghe Zamfir. 30 de preoţi conduşi de Prea Sfinţitul Calinic, Episcopul Argeşului şi Muscelului au oficiat timp de două ore slujba de inmormăntare. O slujbă intreruptă de mai multe ori de aplauze şi de liderii galeriei alb-violete care au căntat tot timpul.

Salve de onoare

La ora 13:00, cortegiul funerar a trecut printr-un culoar viu din sute de oameni şi s-a indreptat spre biserică. Aici au avut voie doar familia şi preoţii. Intre timp, cimitirul a devenit neincăpător pentru mulţime. Pe acorduri de muzică de fanfară, familia s-a apropiat de mormănt. Un preot a aşezat peste trupul neinsufleţit al Maestrului un giulgiu. Capacul s-a inchis. Deasupra au fost aşezate steagul Romăniei şi steagul echipei FC Argeş. Militarii de la unitatea de tancuri şi transmisiuni au ridicat spre cer căteva salve de onoare. Nimeni nu işi dorea ca Dobrin să coboare in pămănt. Şi totuşi, cu puţin inainte de ora 15:00, coşciugul a fost acoperit. Doamna Gica a mai avut puterea să presare puţină ţărănă deasupra. Au urmat fiul, nepoţii, finii, rudele, prietenii, fanii. Căţiva adolescenţi s-au jurat că nu-l vor lăsa pe Dobrin singur peste noapte. Au jurat că vor trece aproape zilnic pe la el şi că nimeni şi nimic nu le va putea şterge din minte numele Marelui Dobrin. Zi de luni neagră pentru Piteşti, zi de luni neagră pentru Romănia.

RUGaCIUNE

"A fost un exemplu pentru generaţia sa, dar şi pentru generaţia actuală, ca şi pentru cele ce vor veni. Un om care şi-a făcut datoria pe deplin. A fost intăiul, pentru că numai unul poate fi numit astfel. Toţi aleargă pe teren, insă numai unul este pe primul loc. A venit ziua cănd il intămpină Ingerii spre a-i arăta lăcaşul lui cel de Acasă. Să păstrăm vie memoria lui in inimile noastre şi să-l rugăm pe Dumnezeu să-l aşeze acolo unde trebuie".

Prea Sfinţitul Calinic

INIŢIATIVĂ

"In faţa stadionului care ii poartă numele lui Dobrin de peste 7 ani se va ridica şi o statuie. De asemenea, strada Stadionului va fi numită Strada Nicolae Dobrin"

Tudor Pendiuc primar Piteşti

×
Subiecte în articol: sport dobrin