x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Amanarea returului naste discutii aprinse - Liga 1 este rupta in doua

Amanarea returului naste discutii aprinse - Liga 1 este rupta in doua

de Marius Mihalcea    |    15 Noi 2006   •   00:00
Amanarea returului naste discutii aprinse - Liga 1 este rupta in doua

Invocand vremea proasta, presedintii a 12 cluburi din Liga 1 vor ca etapele din retur care ar urma sa se consume in continuarea turului, la 2 si la 9 decembrie, sa fie amanate pentru la primavara.

Invocand vremea proasta, presedintii a 12 cluburi din Liga 1 vor ca etapele din retur care ar urma sa se consume in continuarea turului, la 2 si la 9 decembrie, sa fie amanate pentru la primavara.
Oficialii FRF sunt pe punctul de a modifica iarasi un program competitional stabilit chiar de ei inaintea inceperii stagiunii. Nimic nou. In ultimii ani, din cauza vremii potrivnice si a starii proaste a terenurilor, s-a luat de mai multe ori masura decalarii cu o saptamana a startului returului. Decizii nu tocmai intelepte, cat timp, pe majoritatea stadioanelor din tara, suprafetele de joc au adus tot a orezarie.
PRESIUNI. Dinamo, Steaua, CFR Cluj, Poli Timisoara, Otelul, Poli Iasi, Unirea Urziceni, Universitatea Craiova, FC Vaslui, Ceahlaul, FC National si Jiul vor ca sezonul de toamna sa ia sfarsit o data cu etapa a 17-a. "Starea vremii si a terenurilor este departe de a fi propice pentru programarea a inca doua etape din retur in aceasta iarna", a spus presedintele lui Dinamo, Nicolae Badea. "A fost o decizie gresita punerea acestor doua etape in decembrie", considera omologul lui Badea de la Otelul, Marius Stan. Patronul Universitatii, Adrian Mititelu, este de parere ca "cine e impotriva acestei amanari este de rea-credinta". Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, se situeaza pe aceeasi pozitie: "Eu zic ca nu e bine sa se joace in decembrie, ci in primavara, cand e cald".
RASPUNS. Seful FRF, Mircea Sandu, este impotriva amanarii. "Nu le este lor frig, cat ne este noua cald", a comentat ironic presedintele Federatiei. Tot contra se situeaza si cluburile Rapid, Gloria, UTA si Farul. "Se stia ca in decembrie o sa fie frig si o sa avem terenuri proaste, asa ca dorim sa se respecte ce s-a stabilit initial", a spus secretarul general al Rapidului, Constantin Zotta. Doua cluburi, FC Arges si andurii, n-au luat inca o pozitie oficiala.

Decizie eronata

In primavara acestui an, oficialii FRF au amanat returul cu o saptamana din cauza ninsorii, decizie care nu a fost pe placul tuturor cluburilor din prima liga. "E anormal ca durata pauzei competitionale sa fie mai mare decat sezonul propriu-zis, sa te pregatesti trei luni si sa nu joci nici macar trei", au ripostat, la vremea respectiva, cei mai multi dintre tehnicieni. Perfect justificat, in conditiile in care starea vremii tot nu s-a imbunatatit, iar Steaua si Rapid au avut parte de un calendar extrem de incarcat, cu meciuri din patru in patru zile, in campionat, in Cupa Romaniei si in Cupa UEFA. Altfel, meteorologii spun ca in acest an iarna isi va intra in drepturi ceva mai tarziu.

×
Subiecte în articol: sport