x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Andy Murray dezvăluie că 2024 ar putea fi ultimul său an în circuitul profesionist

Andy Murray dezvăluie că 2024 ar putea fi ultimul său an în circuitul profesionist

de Redacția Jurnalul    |    02 Ian 2024   •   23:40
Andy Murray dezvăluie că 2024 ar putea fi ultimul său an în circuitul profesionist
Sursa foto: Hepta

După un final complicat al sezonului 2023, Andy Murray a dezvăluit că 2024 ar putea fi ultimul său an în circuitul profesionist. "Vom vedea cum va decurge acest an, cum voi rezista din punct de vedere fizic", a explicat britanicul în vârstă de 36 de ani, care se gândise deja la retragere în 2018.

La fel ca Rafael Nadal, care își acordă o ultimă șansă după absența din 2023, scoțianul a lăsat să se înțeleagă că ar putea în curând să agațe racheta în cui. În vârstă de 36 de ani și cu pregătirile sale marcate de accidentări și probleme de sănătate, membrul temutului Big Four - pe care l-a alcătuit cu Roger Federer, acum retras, Novak Djokovic și Rafael Nadal - a dezvăluit înaintea turneului de la Brisbane (31 decembrie-7 ianuarie) că sezonul următor, dacă va fi la fel de dezamăgitor ca cel precedent, ar putea fi cel care va trage cortina peste cariera sa.

"Dacă mă voi afla într-o situație precum cea în care mă aflu la sfârșitul acestui an, probabil că nu voi mai continua", a declarat pentru BBC fostul număr 1 mondial, câștigător al US Open 2012 și dublu câștigător pe legendarul gazon de la Wimbledon în 2013 și 2016.

"Dar dacă din punct de vedere fizic mă simt bine, rezultatele mele sunt bune, joc bine și este distractiv, aș putea continua să joc. Vom vedea cum va decurge acest an, cum mă voi menține din punct de vedere fizic. Dacă merge bine, aș vrea să continui, dar dacă nu, dacă nu mă distrez, acesta ar putea fi ultimul an, da."

Aflat în prezent pe locul 42 în clasamentul ATP, tenismenul britanic vine după un final de sezon haotic, în care a câștigat doar un meci în ultimele patru turnee la care a participat.

"Când ai jucat bine la cel mai înalt nivel, nu este ușor să treci prin perioade în care pierzi în primele tururi și meciuri pe care probabil ar fi trebuit să le câștigi", a observat dublul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice (2012 și 2016), care luase deja în considerare retragerea după operația la șold din 2018.

"Dar, în același timp, dacă în urmă cu doi ani cineva mi-ar fi spus că voi fi încă în top 40 mondial după ce am avut probleme la șold, aș fi fost foarte fericit".

Britanicul l-a înfruntat luni pe favoritul numărul 2 al turneului de la Brisbane, bulgarul Grigor Dimitrov, care l-a învins în 3 seturi, cu 4-6, 7-4, 6-2.

"Corpul meu este bătrân acum, dar încă îmi place, încă îmi place să mă antrenez și să călătoresc", a declarat el anterior pentru Daily Mail. "Mă simt suficient de bine pentru a concura cu cei mai buni jucători din lume și voi continua să joc până când voi simți că nu mai pot să o fac."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Andy Murray ultimul an