x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ANS / Florian Gheorghe: "Vom avea un nou stadion in 2008!"

ANS / Florian Gheorghe: "Vom avea un nou stadion in 2008!"

de Dragos Stoica    |    08 Mar 2006   •   00:00
ANS / Florian Gheorghe: "Vom avea un nou stadion in 2008!"

Presedintele ANS a dat asigurari ca procesul de modernizare a stadionului "National" va incepe in jurul datei de 1 iulie, urmand ca lucrarile sa dureze aproximativ doi ani.

Instalat in fruntea sportului romanesc in februarie 2005, Florian Gheorghe spune ca a preferat sa stea mai mult la birou si sa munceasca decat sa iasa in lumina reflectoarelor.

Jurnalul National: Cum ati caracteriza ultimul an?
Florian Gheorghe: Cu bune si cu rele. La realizari as trece cele 756 de medalii cucerite, la diferite discipline, in cadrul unor intreceri majore, cum ar fi campionate europene si mondiale. La fel de adevarat este si faptul ca grosul acestor medalii a venit la sporturi care nu sunt olimpice.

Vi s-a reprosat ca sunteti prea marunt, ca v-ar depasi functia.
Unora nu le convine ca eu chiar am venit sa fac treaba. Sincer, am preferat sa stau mai mult la birou si sa muncesc, decat sa fac publicitate imaginii personale. Activitatea mea poate fi controlata. Oricine va face acest lucru va constata ca pana acum mi-am facut treaba cu seriozitate.

La recent incheiata Olimpiada de la Torino nici n-am existat. Pe cand se vor revigora sporturile de iarna?
Am demarat din 2005 un program de revitalizare a sporturilor de iarna. Am refacut doua sectii de hochei, la Suceava si la Brasov, iar acum urmeaza sa construim, la Vatra Dornei, o partie de schi biatlon, o pista de bob si sanie skeleton. Vom acoperi patinoarul din Poiana Brasov si vom construi unul nou la Bucuresti. La Miercurea-Ciuc vom artificializa pista de patinaj viteza, care va fi disponibila zece luni pe an, fata de doua, cat functioneaza acum. In alta ordine de idei, la Bucuresti vom ridica si o noua sala polivalenta, pentru care deja am gasit banii.

"Nu s-a facut nimic de 25 de ani"


Veti gasi bani si pentru restul?
Am avut o intalnire cu presedintele CIO, Jacques Rogge, cu care am discutat despre sprijinul pe care forul sau l-ar putea acorda mai ales disciplinelor de iarna. De 25 de ani nu s-a facut nimic in Romania. De exemplu, pista de bob de la Sinaia este perimata moral, este lenta, n-are nici un rost s-o mai modernizam.

Cand vom avea un stadion nou?
In cel mult doi ani si jumatate. Lucrarile de modernizare a stadionului "National" vor incepe in jurul datei de 1 iulie, iar in 2008 vom avea o arena schimbata in proportie de 90%, care ne va costa cu aproape un milion de dolari mai putin fata de calculele initiale, dupa ce am renegociat contractul cu firma care va executa lucrarile.
×
Subiecte în articol: sport