x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Argint şi la 8 plus 1

Argint şi la 8 plus 1

de Ionut Paduraru    |    31 Aug 2009   •   00:00

Echipajul de 8+1 feminin al României a adus ieri a doua medalie de argint a delegaţiei noastre la Campionatul Mondial de Cantotaj de la Poznan (Polonia).



Fetele noastre au pornit modest, având abia al cincilea timp al finalei la 500 şi la 1.000 de metri. Au revenit însă formidabil în al treilea sfert al cursei, iar la 1.500 de metri urcaseră deja pe locul secund. Poziţie pe care echipajul tricolor, format din Roxana Cogianu, Ionelia Neacşu, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Nicoleta Albu, Camelia Lupaşcu, Eniko Barabaş şi Teodora Stoica, nu a mai părăsit-o până la final. România a încheiat cursa în 6 minute, 6 secunde şi 94 de sutimi, fiind întrecută doar de SUA (6.05:34), care deţine şi titlul olimpic al probei. Pe ultima treaptă a podiumului s-a clasat Olanda (6.07:43).

Aceasta este a doua medalie cucerită de România la CM de la Poznan, după argintul obţinut sâmbătă de Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu în proba de dublu rame. Echipajul nostru a terminat cei 2.000 de metri în 7 minute, 6 secunde şi 64 de sutimi, fiind devansate de SUA (7.06:28), în timp ce pe locul al treilea s-a situat Noua Zeelandă.

×
Subiecte în articol: sport