x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Avea o datorie fata de mine!"

"Avea o datorie fata de mine!"

19 Ian 2005   •   00:00

Impresarul l-a transferat pe Aliuta la Chindia cand acesta era junior. In prezent sunt prieteni de familie. La Targoviste, Dumitru Tudor, unde era presedinte, ii achita personal primele.

DANIEL STAN

ADIO! Impresarul Dumitru Tudor, zis si "Ciorba" regreta faptul ca Marian Aliuta l-a mintit si spune ca nu-l va mai reprezenta de acum inainte
Ghinioanele lui Aliuta din ultimul timp au si un raspuns. Acesta este dat de cel care a incercat sa-i gaseasca un angajament in strainatate, Dumitru Tudor.

PRIVILEGIAT. Actualul rapidist a ajuns la Chindia in anul 1996. "Eu eram presedinte. Mi-a placut foarte mult de Aliuta. Avea o familie numeroasa si era tare amarat. Ma astepta in fiecare dimineata in fata casei. Cu naveta era greu pentru ca nu avea bani. Va spun sincer ca era favoritul meu, mai privilegiat ca ceilalti colegi. Lui ii achitam primele pe loc, dupa meci. A fost ca si copilul meu", isi aminteste Dumitru Tudor. Ulterior, peste ani, dupa ce Aliuta a ajuns vedeta, a fost de acord ca Dumitru Tudor sa-l impresarieze si sa-l ajute in cazul unui transfer.

RUPTURA. Recenta plecare in Antalya, fara stirea lui Tudor, i-a indepartat pe cei doi. "Trebuia macar sa ma anunte, sa-mi dea un telefon. Avea o datorie morala fata de mine, mai ales ca suntem prieteni de familie. In plus, este amic foarte bun cu fiul meu. Dar probabil ca de acum inainte nu o sa mai fiu atat de apropiat de el. M-a mintit si asa ceva nu se face intre prieteni. Dar sa dea Dumnezeu sa-i mearga bine in viitor, cu un alt impresar", a mai spus cel poreclit "Ciorba".

"E UN FOTBALIST FARA MINTE"
Cel care a incercat sa-l ajute pe Aliuta sa se transfere la un club din strainatate povesteste dedesubturile esuarii tranzactiei: "Asa se intampla cand apare altcineva si te zapaceste de cap. Aliuta si-a facut-o cu mana lui. Nu a avut minte. Eram in biroul presedintelui de la PAOK Salonic si se pregatea sa semneze contractul. Se batuse palma in toate privintele, cu Rapid, cu salariul jucatorului. Urma sa castige 250.000 de euro pe sezon. Dar i-a sunat telefonul si un asa-zis impresar, unul Gherghisan, i-a spus ca-i da 400.000 de dolari in Rusia. Aliuta s-a sucit si nu a mai semnat. L-am intrebat si eu pe acest Gherghisan daca ii ofera siguranta 100%, insa mi-a raspuns ca nu poate garanta asta. Totusi, Aliuta a plecat in Antalya, fara sa ma anunte macar. Oricum, a pierdut tot prin acest comportament. A mers la doua capete, dar a ramas tot la Rapid", a povestit Tudor. Acesta ii mai impresariaza, printre altii, pe stelistul Neaga si proaspatul rapidist Danut Coman.
×
Subiecte în articol: sport aliuta