x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Averea lui Michael Jordan ajunge la 3 miliarde de dolari. Primul sportiv din top 400 bogați din SUA!

Averea lui Michael Jordan ajunge la 3 miliarde de dolari. Primul sportiv din top 400 bogați din SUA!

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2023   •   10:30
Averea lui Michael Jordan ajunge la 3 miliarde de dolari. Primul sportiv din top 400 bogați din SUA!
Sursa foto: Hepta

Potrivit jurnalistului Justin Birnbaum de la Forbes, "His Airness" Michael Jordan a devenit primul sportiv care intră în top 400 cele mai bogate persoane din SUA, pe lista Forbes. Baschetbalistul din Basketball Hall of Famer a ajuns în top datorită vânzării echipei Charlotte Hornets.

Această tranzacție i-a adus o avere estimată la aproximativ 3 miliarde de dolari.

În timp ce Jordan este în continuare cel mai bine cunoscut pentru realizările sale din terenul de baschet, fiind de șase ori campion cu Chicago Bulls, cele mai mari realizări financiare ale sale au venit în afara terenului.

Birnbaum a precizat că legendarul baschetbalist a câștigat aproximativ 2,4 miliarde de dolari (înainte de taxe) prin parteneriate cu Nike, Gatorade, McDonald's, Hanes și altele.

Această sumă este mult mai mare în comparație cu cele 93,9 milioane de dolari pe care le-a câștigat ca jucător, într-o perioadă în care salariile în NBA nu erau, în general, la fel de mari ca în prezent.

Acum, averea lui Jordan este evaluată la peste 3 miliarde de dolari, după vânzarea pachetului său majoritar de acțiuni la Hornets.

"Michael este unul dintre puținii oameni care au avut succes de trei ori", a declarat Ted Leonsis, guvernatorul echipei Washington Wizards, care a fost în trecut partenerul lui Jordan.

"Mulți antreprenori reușesc o singură dată. Au o mare victorie, își iau câștigurile, se retrag și [nu] mai auzim niciodată de ei, sau încearcă ceva a doua oară și nu funcționează. El a avut trei mega succese."

Jordan rămâne în lumea sportului, deoarece a păstrat o mică participație la Hornets și a cofondat echipa Cup Series 23XI Racing împreună cu pilotul echipei Joe Gibbs Racing, Denny Hamlin, în NASCAR.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: michael jordan avere