x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Azi aflăm pe ce loc ne clasăm în Divizia C a Europei. Joia albă, joia neagră

Azi aflăm pe ce loc ne clasăm în Divizia C a Europei. Joia albă, joia neagră

de Adi Munteanu    |    21 Iul 2022   •   07:30
Azi aflăm pe ce loc ne clasăm în Divizia C a Europei. Joia albă, joia neagră
Sursa foto: Hepta

Adversarele echipelor noastre nu sunt de speriat, însă cum fotbalul nostru este în cădere liberă, niciun rival, oricât de modest ar fi, nu mai este învins dinainte.

După pățania CFR-ului cu anonimii de la Pyunik, orice echipă ne poate pune probleme serioase. Nu mai departe de anul trecut reprezentantele Ligii 1 au avut prestații rușinoase cu echipe mult mai slab cotate. Totuși, CFR, FCSB și Universitatea Craiova ar trebui să treacă de rivalele din acest tur preliminar, doar Sepsi având un adversar mai dificil, nefiind cap de serie. (Adi Munteanu)

CFR Cluj - Inter Escaldes

Dan Petrescu: „Va fi un meci greu în Andorra”

Campioana va juca diseară în Pirinei, nu departe de traseul Turului Franței la Ciclism. Dacă s-ar respecta calculul hârtiei, CFR Cluj ar putea trimite pe teren liniștit o echipă de juniori contra campioanei din Andorra, lăsând echipa mare să fie martoră la „Le Tour”, fie și pentru câteva minute. Însă Dan Petrescu nu se dezminte și a declarat senin că Inter Escaldes este o echipă puternică, meciul va fi dificil, drumul este lung și greu, terenul este sintetic etc. La cât de mult a lăudat „Bursucul” adversara de diseară este curios cum aceasta nu este calificată direct în grupele Champions League. Dar acesta este stilul antrenorului din Gruia, de a lăuda peste măsură adversarele asigurându-și alibiuri în caz de eșec. Oricum am lua-o, ardelenii nu ar trebui să aibă nicio emoție diseară și ar trebui să învingă la un scor consistent. Dacă ajungem să ne temem și de echipe semiprofesioniste din Andorra, atunci ce pretenții să mai avem în dispute cu echipe mai mari din campionate care chiar contează în Europa? Însă CFR s-a chinuit în trecut și cu campioana Gibraltarului, și cu campioana din Luxemburg. Oricum, Dan Petrescu este pe picior de plecare din Gruia, după rușinea cu Pyunik, conducerea căutându-i deja un înlocuitor.

FCSB - Saburtalo Tbilisi

Becali amenință: „Dacă nici acum nu vă calificați, vă vând pe toți!”

Startul de sezon al FCSB a fost dezamăgitor pentru pretențiile lui Gigi Becali. Egalul scos norocos cu U Cluj a agitat spiritele, patronul și MM Stoica și-au dezlănțuit acuzele împotriva jucătorilor, iar atmosfera la echipă nu este deloc una liniștită. În vizor au intrat preferații, până mai ieri, Darius Olaru, Octavian Popescu, Florinel Coman și căpitanul Florin Tănase. În ceea ce-l privește pe Tănase, acesta a stârnit chiar furia șefilor, după declarația sa cum că FCSB nu are cel mai bun lot și că ar mai trebui aduși jucători. „Tănase are o problemă cu recunoașterea greșelilor. El nu greșește niciodată. Dar vorbește aiureli, dă vina pe alții și dă sfaturi patronului. Nu l-am auzit niciodată să spună că a făcut ceva greșit. Un jucător care câștigă 1.000 de euro pe zi vorbește despre politica unui club?”, s-a răstit Mihai Stoica. Rămâne ca diseară să aibă o prestație bună cu care să reintre în grațiile patronului

Vllaznia - CSU Craiova

Debut european pentru Laszlo Balint

Oltenii au plecat în Albania pentru prima manșă a turului 2, cu speranța că vor face uitată rușinea de anii trecuți, când au fost eliminați prematur de echipe modeste. Vllaznia nu este o echipă de speriat, însă nici Universitatea nu a arătat nimic spectaculos în primul meci al sezonului, cu Sepsi. Schimbarea antrenorului nu a schimbat și jocul echipei, iar Laszlo Balint pare prea mic antrenor pentru o echipă la care presiunea numelui, a pretențiilor și a publicului sunt uriașe. Un eșec în această fază a Conference League i-ar aduce, inevitabil, demiterea.

Sepsi - Olimpija Ljubljana

Bergodi: „Ne trebuie o victorie la scor”

Singura reprezentantă a noastră care a început bine sezonul, Sepsi Sf. Gheorghe are parte de cel mai dificil traseu european. Pentru că nu sunt capi de serie, jucătorii lui Bergodi au cel mai greu adversar în acest tur, Olimpija Ljubljana din Slovenia, iar în cazul în care vor trece în turul următor îi așteaptă o altă dublă grea, cu învingătoarea dintre Rijeka (Croația) și Djungarden (Suedia). Bergodi însă a arătat că poate gestiona meciuri grele și speră ca diseară să învingă la un scor cu care să abordeze ca favorită returul de la Ljubljana.

Nici Dinamo nu joacă în Ghencea

Ieri, la sediul FRF, s-a tras la sorți calendarul Ligii 2, care va începe pe 6 august. Sistemul de desfășurare va fi cu un sezon regular cu 19 etape, doar tur, urmat de sistemul folosit și anul trecut, cu 6 echipe în play-off de promovare în Liga 1, tur-retur, și două serii de play-out, la retrogradare, doar tur. Principalul punct de interes a fost locul de disputare a meciului Steaua-Dinamo. Țintarul eșalonului secund a decis ca partida din sezonul regular dintre cele două echipe să se dispute în etapa a șasea cu Dinamo echipă-gazdă, deci derby-ul nu se va juca în Ghencea. Unde va juca Dinamo, rămâne de văzut, „câinii” sunt încă în căutarea unui stadion-gazdă. Astfel, un meci Steaua-Dinamo pe stadionul din Ghencea s-ar putea juca doar la primăvară, numai în cazul în care ambele echipe se vor califica în play-off. Până atunci, Dinamo are parte de un start de sezon în Liga 2 cu meciuri destul de accesibile, cu Progresul Spartac, Oțelul Galați (promovate din Liga 3), Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Unirea Dej și Concordia Chiajna. Pentru „câini”, această programare poate da timp pentru omogenizarea lotului, care abia acum, cu două săptămâni înaintea startului Ligii 2, începe să se încropească. În ceea ce privește pe Steaua, aceasta ar urma să-și schimbe forma juridică, devenind club de drept public prin asocierea cu Romtehnica, o societate pe acțiuni care aparține tot de MApN. 

×