x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Beckham şi compania, la măna Israelului

Beckham şi compania, la măna Israelului

de Marius Mihalcea    |    17 Noi 2007   •   00:00
Beckham şi compania, la măna Israelului
Sursa foto: CARL DE SOUZA/

Trei dintre cele mai titrate naţionale ale Bătrănului Continent - campioana mondială en titre, Italia, vicecampioana lumii, Franţa, şi Anglia - sunt in pericol de a rata calificarea la turneul final al Europenelor de anul viitor.

Trei dintre cele mai titrate naţionale ale Bătrănului Continent - campioana mondială en titre, Italia, vicecampioana lumii, Franţa, şi Anglia - sunt in pericol de a rata calificarea la turneul final al Europenelor de anul viitor. De departe cei mai disperaţi sunt britanicii, care depind de jocul rezultatelor, in timp ce italienii şi francezii au posibilitatea de a drege singuri busuiocul.

ANGLIA. In ceea ce-i priveşte pe Beckham şi compania, lucrurile sunt căt se poate de simple. Dacă Rusia invinge azi Israelul la Tel Aviv, englezii sunt 99,99% "out", posibilitatea ca ex-sovieticii să se impiedice in ultima rundă a grupei E, in Andorra, ţinănd de domeniul fantasticului. De aceea, englezii, indiferent de statutul lor, s-au intrecut in aceste zile in a le promite jucătorilor israelieni bonusuri financiare dintre cele mai tentante. Miliardarul Fred Don a pus la bătaie un automobil Mercedes ultimul răcnet, in valoare de 200.000 de euro, care ar urma să-i revină israelianului care va inscrie golul victoriei reprezentativei Ţării Sfinte, iar Joe Cole, internaţionalul lui Chelsea, i-a oferit colegului său de la echipa de club, Ben Haim, in schimbul unui punct cu ruşii, o vacanţă exotică. Necalificarea echipei lui Steve McLaren la turneul final din Austria şi Elveţia ar provoca, potrivit publicaţiei londoneze Daily Express, un dezastru, economia Marii Britanii urmănd să inregistreze o pierdere de 1,7 miliarde de euro.

ITALIA. Pentru "Squadra Azzura", situaţia este mai puţin complicată decăt cea a Angliei, in sensul că italienii sunt propriii stăpăni, o remiză in meciul de azi de pe terenul Scoţiei risipindu-le campionilor mondiali absolut toate emoţiile. Italienii nu vor avea insă o misiune deloc uşoară la Glasgow, scoţienii dovedindu-se in această campanie de calificare extrem de puternici pe teren propriu, unde nu au cedat nici un punct, printre victimele "cimpoierilor" numărăndu-se şi vicecampioana mondială, Franţa.

FRANŢA. Deşi stă in această penultimă rundă a preliminariilor, naţionala "Cocoşului Galic" ar putea fi marea beneficiară a meciului din Scoţia, un succes al Italiei calificănd practic echipa lui Raimond Domenech la CE. In cazul in care Scoţia invinge Italia, Franţa are nevoie de o remiză in Ucraina, in ultima etapă a grupei, in timp ce un egal in meciul de la Glasgow ii obligă pe francezi să căştige la Kiev.

Decisive

Alte două meciuri programate azi in preliminariile CE 2008, Spania - Suedia şi Norvegia - Turcia, vor fi pe muchie de cuţit. In primul dintre ele insă, dacă vor cădea la pace şi vor termina la egalitate, ibericii şi scandinavii işi vor asigura calificarea la braţ la turneul final, in detrimentul Danemarcei. In schimb la Oslo, datele problemei sunt altele, turcii fiind obligaţi să căştige, pe cănd norvegienii pot ajunge la Euro şi cu o remiză.

×
Subiecte în articol: sport