x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Belarus - Romănia - Ne-a lăsat şi Marica

Belarus - Romănia - Ne-a lăsat şi Marica

de Florin Gongu    |    08 Sep 2007   •   00:00
Belarus - Romănia - Ne-a lăsat şi Marica
Sursa foto: CHRISTIAN SILVA/

Atacantul lui Vfb Stuttgart nu va juca in această seară, jucătorul avănd ieri temperatură de aproape 40 de grade. Locul său in avanposturi va fi luat de fotbalistul lui Wolfsburg, Sergiu Radu. • Blat la naţională"
• Olanda - Bulgaria - Meci crucial pe Amsterdam Arena

Atacantul lui Vfb Stuttgart nu va juca in această seară, jucătorul avănd ieri temperatură de aproape 40 de grade. Locul său in avanposturi va fi luat de fotbalistul lui Wolfsburg, Sergiu Radu.

Problemele par să nu se mai termine pentru Victor Piţurcă. După absenţele mai vechi ale lui Contra, Ghio-nea, Cociş, Pleşan, Alin Stoica, C. Lazăr şi Roşu, acum a venit răndul lui Marica să sară din schemă pentru meciul din această seară.

FEBRĂ. Atacantul lui Vfb Stuttgart s-a pregătit joi dimineaţă absolut normal la ultimul antrenament susţinut in ţară de "tricolori". Problemele au apărut insă in cursul serii, mai exact in timpul celor trei ore de zbor de la Bucureşti la Minsk, cănd Marica a acuzat o stare febrilă, cu frisoane şi dureri de găt. După ce au ajuns la hotel, doctorul Pompiliu Popescu a constatat că jucătorul nu mai poate intra in calcul pentru intălnirea cu Belarus, Marica avănd temperatură de 39,6 grade. "Din păcate, am pierdut incă un jucător important inainte de acest meci. Nu ştiu incă pe cine voi folosi in atac, este un lucru la care mă mai găndesc. Pe Marica sper să-l recuperăm măcar pentru amicalul cu Germania", a declarat ieri Victor Piţurcă.

ŞANSĂ. Ghinionul lui Marica ar putea deveni norocul lui Sergiu Radu. Deşi a afirmat ieri că nu se decisese asupra inlocuitorului lui Marica, selecţionerul l-a folosit in echipa "verzilor", cea a titularilor, pe Sergiu Radu. In pofida unui sezon foarte bun reuşit in ediţia trecută a Bundesligii, sub culorile lui Energie Cottbus, "Schijă" a fost sistematic ocolit de Piţurcă, convocarea de acum venind mai degrabă ca urmare a eclipsei de formă a celor doi atacanţi de la Dinamo, Dănciulescu şi Claudiu Niculescu. "Nu ştiu incă dacă am să joc, asta doar selecţionerul decide. Dacă voi fi folosit, voi face totul ca echipa să căştige. Nu e important să marchez eu, ci să plecăm cu toate cele trei puncte de la Minsk", a declarat la finalul antrenamentului de ieri Sergiu Radu.

Prudenţă

Ieri, selecţionerul Belarusului, Bernd Stange, a declarat că echipa sa va juca atent. "Vom incerca să evoluăm inteligent, prudent, nu ne vom arunca orbeşte in tăişul cuţitului. Romănia este favorita grupei", a spus Stange. Căpitanul reprezentativei Belarusului, Aleksandr Hleb, a afirmat că naţionala Romăniei este favorită. Presa bielorusă a acordat ieri spaţii generoase meciului. "Sămbătă e zi de muncă", a titrat Sport Panorama, care a notat că echipa Belarusului trebuie să spere. "Il au pe Mutu, dar şi noi il avem pe Hleb. Trebuie să intrăm pe teren fără teamă şi fără să ne tremure genunchii", a mai scris in ziarul bielorus. De asemenea, Belorusskie Novosti a menţionat: "Belarus trebuie să evolueze cu mare atenţie impotriva unui adversar superior".

×
Subiecte în articol: sport marica