x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bianca Ghelber s-a calificat în finala de la aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice

Bianca Ghelber s-a calificat în finala de la aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2024   •   14:40
Bianca Ghelber s-a calificat în finala de la aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice

Bianca Ghelber s-a calificat duminică în finala de la aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice de la Paris.

Potrivit Federației Române de Atletism, Bianca Ghleber (SCM Bacău/CSA Steua București, antrenori Mihaela Melinte și Ana Mirela Țermure) a evoluat duminică în prima grupă a calificărilor de la aruncarea ciocanului.

„Campioană europeană în anul 2022, Bianca a avut o primă reușită care a măsurat 71,42 m, încercare cu care a ocupat locul cinci în grupă și 11 la total. A doua aruncare a fost ratată (în afara sectorului) și a treia de 71,34 m. Chiar și așa, Bia poate privi cu încredere spre finala programată marți seară. Valorile sunt foarte apropiate! Oricum, finala este o altă întrecere, iar Bianca este cunoscută drept o bună foarte bună concurentă”, scriu pe Facebook reprezentanții federației.

Conform acestora, în grupa A, numai două atlete au realizat baremul de 73 m. Este vorba de campioana mondială en titre, canadiana Camryn Rogers (74,69 m) și Annette Echikunwoke (73,52 m). Și în grupa B au trecut mai departe prin realizarea baremului finlandeza Krista Tervo (74,79 Record Național), americanca DeAnna Price (73,79 m) și daneza Katerine Koch Jacobsen (73,04 m).

(sursa: Mediafax)

 

×