x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport BOX - Bute îşi va apăra centura în octombrie

BOX - Bute îşi va apăra centura în octombrie

de Madalina Corbeanu    |    09 Iul 2008   •   00:00
BOX - Bute îşi va apăra centura în octombrie

Lucian Bute îşi va pune pentru a doua oară în joc centura de campion mondial al categoriei supermijlocii, versiunea IBF, la 24 octombrie, în faţa pugilistului mexican Librado Andrade. Clubul canadian InterBox, la care este legitimat Bute, a anunţat ieri că boxerul român îşi va apăra titlul într-o gală ce va avea loc la Centre Bell din Montreal. "Mă aşteaptă o mare provocare la 24 octombrie, dar e bine că voi avea suporterii mei alături. Andrade este cunoscut aici, este un pugilist bun. Îl respect, dar nu am nici o îndoială că îmi voi păstra titlul de campion mondial", a declarat Bute după aflarea numelui viitorului său adversar.

Pugilistul Lucian Bute a devenit campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins prin KO tehnic pe deţinătorul centurii, columbianul Alejandro Berrio, într-o gală disputată tot la Centre Bell din Montreal, în octombrie 2007. Bute şi-a mai apărat cu succes centura mondială în acest an, la 1 martie, după ce l-a învins prin KO tehnic în repriza a 10-a pe boxerul american William Joppy.

Adversar

Mexicanul Librado Andrade are 29 de ani şi un palmares foarte bun: 27 de victorii, o remiză şi nici o înfrîngere. Ca şi Bute, Andrade se antrenează tot la Montreal, motiv pentru care este aşteptat ca publicul de la Centre Bell să-l întîmpine cu mai puţină antipatie decît pe adversarii precedenţi ai românului. Boxerul mexican a devenit cunoscut în 2006, după ce l-a învins prin KO în şapte runde pe Otis Grant, fost campion mondial al versiunii WBO.

×
Subiecte în articol: sport bute