x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Bursucul" se justifica: "Plec pentru ca sunt ambitios"

"Bursucul" se justifica: "Plec pentru ca sunt ambitios"

de Ionut Paduraru    |    15 Dec 2005   •   00:00
"Bursucul" se justifica: "Plec pentru ca sunt ambitios"

Dan Petrescu a spus ieri ca numai o oferta de la Steaua sau de la nationala l-ar fi putut face sa se razgandeasca dupa ce isi propusese sa plece in strainatate.

Noul antrenor al gruparii poloneze Wisla Cracovia a declarat ca a luat aceasta decizie si pentru ca a fost nemultumit de unele lucruri din tara. "Am spus-o clar ca daca domnul Craciunescu nu va fi seful arbitrilor si Gica Popescu nu va castiga alegerile la FRF, voi pleca. M-am tinut de cuvant. Asta nu inseamna ca daca nu faceam acea declaratie refuzam oferta de la Wisla", a spus Petrescu.

OFERTE. Tehnicianul a mai spus ca in aceasta perioada a mai avut propuneri de a antrena in Turcia si Anglia. "Cea mai clara oferta a fost de la Wisla. Polonezii vor foarte mult. Ei n-au intrat niciodata in grupele Ligii si asta vor in primul rand sau macar in grupele Cupei UEFA. Puteam sa stau la Sportul, fara prea mari presiuni, pe un salariu bun, dar eu vreau ceva mai mult de la viata. Bugetul formatiei este de 8-9 milioane de euro, la fel ca doua-trei echipe din Romania. Este un risc foarte mare, orice altceva in afara de primul loc pentru mine ar fi o catastrofa", a spus Petrescu, adaugand ca va colabora cu preparatorul fizic Michele Bon, secund ii va fi Cristi Pojar si se afla in discutii cu Dan Stangaciu pentru postul de antrenor cu portarii.

VREA JUCATORI ROMANI
"Bursucul" a mai spus ca a inaintat conducerii o lista cu jucatorii pe care ii doreste in lot din retur. Printre acestia se numara si cativa fotbalisti din Romania, dintre care tehnicianul l-a nominalizat doar pe dinamovistul Florentin Petre. "Doresc foarte multi jucatori romani, sunt cativa si de la Sportul, cei mai buni, dar, din pacate, bugetul clubului Wisla nu este asa de mare", a spus Petrescu. Prezent la conferinta de presa a tehnicianului, patronul Sportului, Vasile Siman, a declarat ca echipa sa a fost defavorizata de multe ori de arbitri, dezvaluind ca Dan Petrescu a vrut sa scoata jucatorii de pe teren la partida cu Gloria Bistrita.

×
Subiecte în articol: sport