x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bute e campion mondial!

Bute e campion mondial!

de Marius Mihalcea    |    21 Oct 2007   •   00:00
Bute e campion mondial!
Sursa foto: Ryan Remiorz/

Pugilistul gălăţean l-a invins prin KO tehnic, in runda a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio, in gala disputată sămbătă dimineaţă la Centre Bell din Montreal, şi este noul deţinător al centurii de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.l-au năucit pur şi simplu pe pugilistul columbian, deţinătorul centurii de campion mondial rămănănd pe picioare doar cu ajutorul corzilor.

Pugilistul gălăţean l-a invins prin KO tehnic, in runda a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio, in gala disputată sămbătă dimineaţă la Centre Bell din Montreal, şi este noul deţinător al centurii de campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF.

Supranumit "Mister KO", datorită celor 17 victorii obţinute inainte de limită in 21 de meciuri susţinute de cănd a trecut la profesionism, Lucian Bute a "explodat" in penultima rundă a meciului cu Berrio, cănd şi-a prins adversarul intr-unul din colţurile ringului. Au urmat trei lovituri extrem de rapide, un croşeu, o directă şi un upercut de stănga, ce

l-au năucit pur şi simplu pe pugilistul columbian, deţinătorul centurii de campion mondial rămănănd pe picioare doar cu ajutorul corzilor. Arbitrul de ring a sesizat insă faptul că Berrio se află in imposibilitate de a se mai apăra şi a oprit meciul, Lucian Bute fiind declarat invingător prin KO tehnic. Bute a devenit astfel al treilea romăn campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu, care a triumfat in 1997 la aceeaşi categorie, dar in cadrul versiunii WBA, şi Leonard Doroftei, in 2002 şi 2003, la categoria superuşoară, versiunea WBA.

FERICIRE. Imediat după meci, Lucian Bute li s-a adresat in limba franceză celor 12.000 de spectatori din Centre Bell din Montreal care l-au susţinut pe toată durata disputei. "Mi-am realizat visul, sunt campion mondial! Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine şi că m-aţi incurajat fără incetare", a spus romănul. După care şi-a indreptat atenţia către membrii familiei sale şi toţi romănii care i-au ţinut pumnii strănşi din ţară in faţa televizoarelor. "Dragi romăni care v-aţi trezit dimineaţa ca să vedeţi meciul meu, vă mulţumesc din tot sufletul şi vă dedic această victorie. Mamă, te iubesc, ştiu că te-ai uitat la meci!", a spus Bute, care in clipa următoare a izbucnit in plăns.

REACŢII. Preşedintele Federaţiei Romăne de Box, Rudel Obreja, care a fost in Centre Bell şi l-a felicitat primul pe Bute pentru titlul cucerit, a declarat: "La Montreal s-a consacrat zeiţa Nadia, iar acum Lucian Bute e un zeu aici. A fost senzaţională atmosfera din sală, am văzut steagurile Romăniei fluturănd şi sunt foarte măndru şi fericit de ceea ce a făcut Lucian". Fostul campion mondial Leonard Doroftei, retras din activitate, a salutat, la răndul său, succesul repurtat de Bute: "Este o victorie binevenită, un nou campion mondial la box profesionist este exact ceea ce avea nevoie Romănia in acest moment. Am avut emoţii alături de Bute şi am retrăit momentele cănd eu eram in ring şi luptam pentru titlul mondial. Bute a ştiut să-şi dozeze mai bine efortul decăt adversarul său şi să lovească atunci cănd trebuia". "Lucian Bute nu a ratat şansa de a căştiga primul său titlu mondial. Viaţa de spartan pe care a avut-o romănul in ultimii ani a dat roade la Bell Center", a notat in ediţia online cotidianul Le Journal din Montreal.

FAMILIE. Părinţii lui Bute, Maricica şi Ştefan, au văzut meciul la televizor la ei acasă, in comuna Pechea, din judeţul Galaţi, impreună cu primul antrenor al lui Lucian, Felix Păun, cu rude şi cu vecini. "A ajuns unde a visat cănd a plecat de-acasă să facă box, in urmă cu 13 ani", a spus mama lui Bute după meci in culmea fericirii. "Sunt foarte fericit şi măndru de Lucian. Cine mai e in Pechea campion mondial?", s-a exteriorizat tatăl lui Bute, Ştefan. O dată cu centura de campion mondial, Lucian Bute a primit şi 400.000 de dolari, bursa pe care a avut-o pentru acest meci.

×
Subiecte în articol: sport bute mondial campion