x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Bute l-a făcut KO pe Zuniga şi şi-a păstrat titlul mondial

Bute l-a făcut KO pe Zuniga şi şi-a păstrat titlul mondial

14 Mar 2009   •   00:00
Bute l-a făcut KO pe Zuniga şi şi-a păstrat titlul mondial

Pugilistul român Lucian Bute şi-a apărat pentru a treia oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a făcut KO pe columbianul Fulgencio Zuniga, în runda a patra a unui meci desfăşurat la Montreal, informează Mediafax. Bute are, astfel, la profesionişti 23 de victorii, din care 19 prin KO.Românul a câştigat meciul prin KO tehnic, în minutul 2:25 din runda a patra, după ce l-a trimis la podea pe Zuniga cu o lovitură de stânga. Zniga a avut probleme în a se "redresa", Bute şi-a continuat atacul, astfel că arbitrul Lindsay Page Jr. nu a avut altă soluţie decât să oprească partida.
Lucian Bute şi-a păstrat titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, după ce l-a învins, în 25 octombrie 2008, pe mexicanul Librado Andrade. În meciul cu Andrade (27 victorii, o remiză, nicio înfrângere), Bute şi-a pus pentru a doua oară în joc centura mondială cucerită în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a, pe columbianul Alejandro Berrio. Bute şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Lucian Bute, în vârstă de 29 de ani, este al treilea pugilist român campion mondial la box profesionist, după Mihai Leu şi Leonard Doroftei.

Lucian Bute: "A fost o seară perfectă. A fost un meci aşa cum mi-am dorit"
După ce l-a învins pe Fulgencio Zuniga, Lucian Bute a vrut să mulţumeasca tuturor românilor care l-au urmărit de acasă. "Îi salut pe toţi românii. A fost o seară perfectă. A fost un meci aşa cum mi-am dorit. M-am pregătit foarte serios cu antrenorul meu. L-am privit foarte serios pe Zuniga. Mă simt foarte bine aici la Montreal. Publicul m-a adoptat. Toţi îmi strigă numele. Sunt mîndru de acest lucru. Sunt convins că foarte mulţi români s-au trezit pentru a fi alături de mine. Upercutul de stânga este arma mea favorită. M-am uitat foarte atent la meciurile lui Zuniga. Ăsta a fost planul nostru. Am fost din prima repriză concentrat. Este posibil să boxez pe 19 iunie în Quebec. Am avut o discuţie preliminară cu primarul din Quebec. Am aşteptat să se termine acest meci. Acum cred că în următoarele zile vom discuta cu cei din conducerea clubului. Eu sunt deschis la orice meci şi voi boxa oriunde. În cazul în care va câştiga urmatorul lui meci, voi boxa în toamna cu Andrade. Îmi doresc acest meci", a spus campionul mondial IBF, Lucian Bute, pentru Radio România Actualităţi.

La finalul partidei pe care a pierdut-o prin KO în faţa românului Lucian Bute, boxerul columbian Fulgencio Zuniga a explicat motivele care l-au determinat să abandoneze după numai 4 runde. "Din nefericire, am primit un pumn în stomac şi am simţit că tot oxigenul iese din mine. Nu mai puteam să respir!", a spus Zuniga, aflat la a 3-a înfrîngere în carieră, celelalte două suferite tot în lupte pentru titlul mondial.

Tatăl lui Bute a pariat că fiul său va câştiga prin KO

Ştefan Bute, tatăl pugilistului Lucian Bute, a declarat, înaintea meciului fiulului său de la Montreal, că a pariat pe o victorie prin KO până în runda a opta, lucru care s-a şi întâmplat, încă cu patru runde mai devreme. Casa familiei Bute a fost neîncăpătoare la ora meciului dintre Lucian Bute şi columbianul Zuniga. Rude, consăteni, s-au aflat de alături de părinţii lui Lucian. Ca la fiecare meci al fiului său, mama, Maricica Bute, a stat într-o cameră alăturată, fără a se uita la televizor. "O să vedeţi, am şi pus un pariu, Lucian o să câştige prin KO până în runda a opta. Am încredere în el dar emoţiile tot sunt foarte mari", spunea Ştefan Bute înaintea începerii meciului. După lovitura câştigătoare, Ştefan a fost îmbrăţişat de toată lumea şi felicitat pentru victoria fiului său. "Bravo băiete, ai arătat cine este campionul. Am avut emoţii mari doar în primele două reprize, pentru că după cum îi intrau loviturile lui Lucian, eram sigur că îl va face KO", a declarat Ştefan Bute. Surorile lui Lucian i-au transmis mamei vestea, iar Maricica Bute a izbucnit în plâns. "Sunt mândră, a cântat imnul pentru el. Mă cam speriasem când l-am văzut pe columbian cum arată, dar Lucian m-a liniştit aseară când am vorbit cu el. Mi-a spus să am încredere în el că va câştiga. Sunt o mamă fericită. Să fie sănătos şi îl aştept să vină acasă cât mai repede", a spus Maricica Bute. Lucian Bute va veni în România pe 18 martie. La doar câteva minute după finalul meciului, curtea familiei Bute s-a umplut de consăteni, veniţi să-i felicite pe părinţii lui Lucian.

"Bute nu i-a dat nici o şansă lui Zuniga. Lucian e un adversar extrem de incomod pentru că are braţele lungi, e foarte valoros şi se poate impune în faţa multor adversari. Nu ştiu dacă va putea să reunească centurile pentru că asta nu depinde numai de el. E vorba de manageri, de contractele pe care le au televiziunile, sînt mulţi factori la mijloc", a spus Leu la GSP TV.

(V.A.)

×
Subiecte în articol: sport meci bute zuniga